Crispy laagje
Zin in een supermals kippetje met een knapperig jasje en een frisse, romige saus? Dan is dit recept precies wat je zoekt! Deze krokante kip in romige citroensaus is gegarandeerd een succes op tafel.
Door de kip te bedekken met een dun laagje bloem, krijgt hij die heerlijke crispy bite, vergelijkbaar met een schnitzel. Wij gebruiken hele kipfilets, maar als je liever kleinere stukken hebt, kun je ze ook halveren voor een snellere garing. De saus is voldoende voor maximaal 3 à 4 kipfilets met een totaal gewicht van circa 600 gram.
Romige citroensaus
De saus is het onderdeel dat dit gerecht zo bijzonder maakt. We snijden een citroen in dunne schijfjes en karameliseren deze in kippenbouillon. Dit zorgt voor een lichtzoete citroensmaak die mooi balanceert met de romige elementen. Vervolgens voegen we vers citroensap toe, samen met crème fraîche en een beetje bloem om de saus te binden. Het resultaat? Een fluweelzachte saus met een frisse twist die heerlijk samengaat met de krokante kip.
Citroen: fris en veelzijdig
Citroen is niet alleen een smaakmaker, maar ook een echte smaakversterker. De frisse zuren helpen om de rijke smaken van de kip en de saus in balans te brengen. Bovendien heeft citroen een natuurlijke malsmakende werking, waardoor de kip extra mals blijft. Het gebruik van zowel citroensap als gekarameliseerde citroenschijfjes geeft de saus een diepe smaak. Een klein beetje citroenrasp toevoegen kan de frisheid nog extra versterken.
Wat eet je erbij?
Deze romige citroenkip is veelzijdig en laat zich combineren met allerlei bijgerechten. Serveer hem met goudbruin gebakken aardappeltjes en een frisse salade voor een lichte maaltijd. Liever iets anders? Witte rijst neemt de saus perfect op, en een simpele komkommersalade zorgt voor een extra frisse touch. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond: je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het staat binnen 30 minuten op tafel. Waar wacht je nog op? Aan de slag en geniet van deze heerlijke krokante kip met romige citroensaus!
15 reacties
Het smaakte, net zoals andere recepten weer heerlijk!!
Voor herhaling vatbaar!!
Volgende keer haal ik wel de citroen er eerder uit.
Leuk om te horen Ingrid! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Helaas is dit het eerste recept van jullie die hier niet in de smaak viel. Het zure ( ook met een beetje suiker erbij) was geen succes…Gelukkig zijn er genoeg andere recepten waar wij wel regelmatig van smullen hoor!
Superlekker!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Carolien!
Heerlijk! Volgende keer gaan we het met vis eten, lijkt ons ook lekker 🙂
Oeh ja goed idee Joselien! 🙂
Dit klonk meteen goed en smaakte nog beter!
Deze houden we erin en meer mensen hadden hier oren naar…
Ook zo lekker makkelijk en toch apart
Haha heel goed Mascha, fijn dat de krokante kip in de smaak viel 🙂
In het recept staat dat de citroenschijfjes in de pan moeten en aandrukken zodat ze wat karameliseren. Leg je ze dan in een droge pan of bij de kippenbouillon? Niet vond ik niet duidelijk.
In de bouillon! 🙂
Keilekker! Ga ik zeker en vast nog eens maken!
Lekker, maar door de citroen schijfjes werd de saus al zo zuur dat er geen citroensap meer bij hoefde. Ik heb zelfs iets suiker bijgevoegd.
Super lekker als elke inspiratie van jou!
Heb er zelf wat gebakken champignons en gebakken uien aan toegevoegd en de citroenschijfjes er ook eerder uit gehaald.
Gaat helemaal lekker met Mini Conchiglie vinden wij.
On the side een lekkere zoet-zure komkommer salade 🤪🤪
Alles was schoon op 🤗
Bedankt weer voor je heerlijke recepten! 👌🏼
Ook heerlijk met tagliatelle.