Home Voor- en tussengerechten Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

met whisky cocktailsaus

door SmaakMenutie
Klassieke Hollandse garnalencocktail

Een klassieker

Een echte Hollandse klassieker deze garnalencocktail. Wij maken uiteraard zelf de whisky cocktailsaus. Verder proef je een touch van de limoen en de verse bieslook. Een klassieker die bij iedereen in de smaak valt. En ben je op zoek naar een variatie op deze klassieker? Maak dan eens onze 2.0-versie, lekker met frisse mango en stukjes avocado. Minstens zo lekker, maar dan in een modern jasje!

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Garnalencocktail

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 173 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 150 g ijsbergsla
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen
  • 8 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el whisky
  • 1 tl worcestersaus
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Meng voor de whisky cocktailsaus 8 el mayonaise met 2 el ketchup, 2 el whisky en 1 tl worcestersaus.
  • Snijd 1 kleine sjalot ragfijn en vermeng met 200 g Hollandse garnalen. Roer hier 3-4 el van de whisky cocktailsaus doorheen. Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en besprenkel met een beetje verse limoensap. Snijd ook de ijsbergsla fijn (of koop een kant-en-klaar gesneden zakje).
  • Neem een cocktailglas en leg onderop de ijsbergsla. Vervolgens wat cocktailsaus en dan de stukjes komkommer. Eindig met de Hollandse garnalen.
  • Maak af met de overgebleven cocktailsaus.

Hollandse garnalencocktail receptHollandse garnalencocktail

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

24 reacties

Laurene 19 augustus 2023 - 14:59

Wij eten het vanavond als voorgerecht! En ipv komkommer doe ik blokjes avocado 🥑!!! En witte wijn ipv Whisky! Zin in!

Reply
René 23 augustus 2022 - 10:06

Wat ook bevallen is , de whisky vervangen door limoncello, voor een frisse twist!

Reply
Hans 8 mei 2022 - 17:27

Ik heb wat slagroom door de wiskysaus gedaan,maakt het wat zachter.

Reply
Marjolein 24 december 2021 - 13:47

Kan je het eigelijk een dag van te voren maken

Reply
SmaakMenutie 27 december 2021 - 10:10

Je kan de voorbereiding doen, maar het opbouwen zou ik op de dag zelf doen 🙂

Reply
Lisette Stappenbelt 19 maart 2021 - 19:23

Zojuist heerlijk genoten van een frisse garnalen cocktail! I.p.v whisky heb ik een cognac gebruikt.
Mijn gasten hebben ervan genoten!

Reply
SmaakMenutie 20 maart 2021 - 12:53

Cognac kan ook prima Lisette, lekker! Fijn dat de cocktail bij iedereen in de smaak viel:)

Reply
Ans de Geus 9 december 2023 - 09:37

Ik doe al jaren een theelepeltje pindakaas door de whiskysaus. Maakt de smaak voller en ‘warmer”

Reply
1 2 3