Home Borrelhapjes en sausjes Kipnuggets met Parmezaanse kaas

Kipnuggets met Parmezaanse kaas

lekker bij de borrel!

door SmaakMenutie
Kipnuggets met Parmezaanse kaas

Crispy korstje

Wow dit is lekker! Echt een heerlijk borrelhapje. Door de Panko en Parmezaanse kaas krijgen de kipstukjes een lekker crispy korstje. Panko is Japanse broodkruim en wordt vaak gebruikt bij gefrituurde gerechten. Het geeft het korstje een krokantere en luchtigere structuur dan paneermeel en is verkrijgbaar bij de toko, maar ook bij de meeste (grotere) supermarkten. Serveer er lekker wat ketchup bij!

Kipnuggets met Parmezaanse kaas

Kipnuggets met Parmezaanse kaas

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 70 g panko (of grof broodkruim/paneermeel)
  • 50 g bloem
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Meng in een grote kom 70 g panko (of grof broodkruim/paneermeel) met 30 g Parmezaanse kaas, 1 tl paprikapoeder en 1 tl knoflookpoeder.
  • Snijd de kipfilet in hapklare stukken en bestrooi ruim met zout en peper.
  • Kluts een eitje en zet een bakje met bloem gereed.
  • Doe een laagje (zonnebloem) olie in een pan en verwarm de olie op matig vuur tot ca 160-170 graden. Dit is een beetje aftasten natuurlijk.
  • Doe een stukje kip door de bloem. Vervolgens door de ei en tot slot ruim door het Panko-mengsel. Bak de kip in circa 4-5 minuten tot deze gaar en krokant is.
  • Bestrooi de kip zodra hij uit de pan komt wat peterselie en (zee)zout. Lekker met ketchup!

Kipnuggets ingrediëntenKipnuggets met Parmezaanse kaasKipnuggets recept Kipnuggets maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Karin 16 september 2018 - 14:27

Hoi hoi .
Lijkt mij heerlijk maar kunnen de kipnuggets ook in de oven bereid worden ??

Met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 16 september 2018 - 16:50

Hoi Karin, ja dat kan zeker. Plaats ze dan in een licht ingevette ovenschaal en bak ze circa 10-15 minuten op 180 graden. Halverwege een keertje keren. Succes!

Reply
Rob 9 januari 2021 - 15:50

Hi, ziet er lekker uit! Gebruiken jullie ook weleens bier beslag in plaats van panko? Wil dat zelf eens gaan proberen!

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2021 - 12:21

Dankjewel Rob! Nee, eigenlijk niet. Bier beslag hebben we wel eens gebruikt voor de fish&chips https://smaakmenutie.nl/real-english-fish-and-chips/ dus wellicht kan je het ook voor dit recept gebruiken 🙂

Reply