Pollo alla Romana
Waarschijnlijk ken je dit ‘wereldgerecht’ wel van de bekende pakjes uit de supermarkt. De supermarktversie is een pastagerecht met kruidige champignonroomsaus, kip en cherrytomaatjes. Vast ook lekker, maar wij maken vandaag de échte kip Romana. Ofwel pollo alla Romana zoals de Italianen zeggen.
De Italianen maken hem trouwens vaak een dag van te voren en soms zelfs met vers getrokken kippenbouillon. Wij gebruiken dezelfde ingrediënten maar dan is ‘ie net wat sneller klaar. De smaakmakers zijn een goede prosciutto, kappertjes, een scheut witte wijn en natuurlijk de kruiden. In Italië eten ze het met vers stokbrood en olijfjes. Maar wij serveren het met pasta. Dit keer schelpjes (pipe rigate). Maar het kan ook prima met penne, spaghetti of tagliatelle. Aan de slag!
53 reacties
Dit is een heerlijk gerecht!!
Leuk om te horen Hermanda!
Leuke recepten divers en makkelijk omschreven
Thanks!
Weer heerlijk gegeten, ik heb jaren koolhydraatarm gegeten, en was mijn plezier in eten koken helemaal kwijt. Nu eet ik weer normaal en met jullie gerechten is het weer een feestje om eten te koken.
Nou, wat leuk Ria! Fijn dat je mede door onze recepten je plezier in koken weer terug hebt 🙂
Scherp!
En in de categorie kleine foutjes: het toevoegen van de knoflook aan het gerecht ontbreekt 🙂
Haha ook al zo scherp, heel goed! Ik heb het toegevoegd, thanks!
We hebben hiervan gesmuld. Heerlijk. Dit gerecht is voor ons ’n blijvertje.
Leuk om te horen Nico, fijn dat het in de smaak viel 🙂
Superlekker!!!!???
Fijn Anita! 😀
Gisteren gemaakt echt een aanrader smaakte voortreffelijk recept klopte helemaal op naar het volgende heerlijke gerecht
Leuk om te horen Cor! Er staat nog genoeg lekkers op de website 🙂
geweldig recept…….
Dankjewel Cocx!
Kun je de wijn ook vervangen door bouillon?
Hoi Laura, ja dat kan hoor! 🙂
Als het de alcohol is die je tegenstaat, gebruik dan witte wijnazijn. 🙂
Bedankt voor de tip Bob!
Vandaag geprobeerd maar ik kan dit niet aanraden, al weet ik niet hoe het gerecht smaakt met witte wijn. De witte wijnazijn maakte het gerecht te zuur, ook al had ik niet de volledige 100ml vervangen voor azijn. Hooguit kan men misschien een 2 eetlepels doen, maar meer niet. Heb nog proberen te balanceren met suiker, maar vind het nog steeds erg zuur, zeker ook nog met de kappertjes er bij. Ik zou het denk ik volgende keer gewoon bij de witte wijn houden, kan me voorstellen dat dat stukken beter smaakt!
Jammer dat de witte wijnazijn niet het gewenste resultaat opleverde! Kan mij voorstellen dat het dan te zuur wordt. In het vervolg gewoon lekker witte wijn gebruiken 🙂 En als je écht geen witte wijn wil gebruiken, gebruik dan water.
Nog even naar aanleiding van de vraag van Laura: alcohol verdampt toch tijdens het pruttelen?
Ontzettend leuk jullie site ontdekt te hebben, Tim en Erik! Daar ga ik veel plezier aan beleven…
Ja voor 99% verdampt de alcohol Nelleke! Bedankt voor het leuke compliment 🙂
Vanavond met z’n zessen gegeten, met ciabatta en stokbrood, olijven, tapenades en kruidenboter. De kleinkinderen kregen een aangepast bordje. Heerlijk gegeten, dit is absoluut een blijvertje! Veel te veel gemaakt natuurlijk ? dus lekker nog een maaltje voor in de vriezer, en dan gaan we het met pasta maken, dat lijkt ons ook erg lekker.
Klinkt heerlijk Kitty, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Wederom heerlijk gegeten. Ben zó blij met jullie site!! ?
Fijn dat dit recept ook in de smaak viel Mieke! En leuk om te horen 🙂
Dit staat vanavond op het menu.Ben benieuwd hoe het smaakt.Jongste zoon komt eten en pasta gaat er altijd wel in.
Wat lekker Annie! Wij hopen dat het in de smaak viel (ook bij zoonlief)! 🙂
Mannen het viel in de smaak.Zoonlief vond het ? heerlijk.
Super!! 🙂
Héérlijk gerecht! Voor onze smaak de kappertjes weggelaten en de ongekookte pasta in de saus 20 minuten mee laten pruttelen zodat de saus ook echt in de pasta trekt, deze gaan we vaker eten!
Slim Anja! Fijn dat ons recept gesmaakt heeft 🙂
Heerlijk gerecht en al vaak gemaakt! Wat voor groente zou hier nog meer lekker bij zijn??
Leuk om te horen dat ons recept in de smaak valt Kim! Wat dacht je bijvoorbeeld van een andere harde groente als courgette? 🙂
neem appelsap in plaats van wijn
Heerlijke gerechten staan er op jullie site. Wij eten alleen geen rund- en varkensvlees. Wat is een goed alternatief voor de prosciutto die wel die smaakt benadert.
Dankjewel voor het compliment Isabelle! Het is wel vrij specifiek de smaak, dus moeilijk te vervangen. Heb je al eens gedacht aan de vegetarische variant? Zelf hebben we dat nooit geprobeerd, maar wellicht is het net zo lekker!
Heerlijk gerecht. Makkelijk klaar te maken. Heb genoten 👌
Fijn Dennis, leuk te horen! 🙂
Vanavond dit gegeten, was echt heerlijk. Lekker met spaghetti.
Ik ben helemaal fan van jullie, al zoveel lekkere recepten van jullie gemaakt.
Als er een fanclub was werd ik lid…….😉
Groetjes,
Judy
Haha die is er (nog) niet! 😉 Fijn dat je ervan genoten hebt Judy
Zou dit ook lekker zijn met van die vegetarische kipstukjes?
Met kip vind ik het heerlijk maar dat kan ik mijn vega vrienden niet voorzetten😄
Oeh nooit geprobeerd Ineke, maar je zou het wellicht eens kunnen proberen. Vegetarische kipstukjes worden wel steeds beter 🙂
Deze zojuist gegeten en echt heerlijk!! Echt een blijvertje. Voor een beetje pit wat gehakte jalopenopepers toegevoegd.
Wij hebben het met rijst, kroepoek en zoetzure komkommer gegeten.
Fijn dat het recept in de smaak viel Linda! En goed idee die pepertjes voor wat extra pit 🙂
Vanavond heerlijk kip Romano gegeten!!
Deze blijft er in, heerlijk!!
Zou het ook met chorizo i.p.v. de ham kunnen? Ik woon in Spanje. Ik ga het eens proberen.
Ik denk het wel hoor Ans! Geniet ervan 🙂
Weer heerlijk! En zo makkelijk te maken!
Is één van de favorieten van mijn man, die normaal niet zo van kip houdt! Wordt bij ons regelmatig gemaakt, erg lekker!!