Home Erik's Asia Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

in een half uurtje op tafel!

door SmaakMenutie
Indische speklapjes in ketjapsaus

Aziatisch tintje

In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 375 g speklapjes
  • 50 g winterpeen julienne
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tl tomatenpuree

Zo maak je het

  • Bak de speklapjes zonder olie in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Snipper ondertussen 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit 2-3 minuten in het bakvet van de speklapjes.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  • Voeg 75 ml ketjap manis en 50 ml water toe. Breng het tegen de kook en roer 50 g julienne gesneden winterpeen erdoor.
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met lente-ui en optioneel rode peper.

Indische speklapjes makenIndische speklapjes in ketjapsaus Speklapjes ketjap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

45 reacties

Willeke Schenkel 21 januari 2024 - 18:38

Dit lijkt me heel lekker, maar heb een vraag over de bosuitjes. Zijn alledrie de bosuitjes om later over het gerecht te strooien?

Reply
SmaakMenutie 22 januari 2024 - 11:04

Klopt! Maar gebruik zoveel als je zelf wil hoor 🙂

Reply
Lotte 20 januari 2024 - 21:47

Vandaag gemaakt, erg lekker. Volgende keer alleen idd iets van sambal er in. Gegeten met zure komkommer en………frietjes !!!!

Reply
Thea 6 januari 2024 - 21:13

Superlekker gerecht! Ook in stukjes gesneden speklapjes en gegeten samen met rijst,broccoli en atjar

Reply
Suzet 20 september 2023 - 10:53

Kan je dit ook een dag van tevoren maken?
Ik eet dit al een tijdje. Er lekker. Maar ik heb nu iemand die het ook wilt proeven.
Dus ik denk als ik et een dag vooraf kan maken… zou geweldig zijn!

Reply
SmaakMenutie 20 september 2023 - 18:00

Het kan wel, maar de kans bestaat dat bij het opwarmen de volgende dag de speklapjes droger worden. Dus beter (en lekkerder) op de dag zelf 🙂

Reply
Desiree 8 januari 2023 - 19:46

Wat een verrukkelijk recept, heb er zelf wat sambal oelek bijgedaan. Bedankt lieverds voor al jullie verrukkelijke recepten

Reply
1 2 3 4 5