14,8K
Aziatisch tintje
In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!
45 reacties
Hai,
Kan je dit gerecht ook een dag van te voren maken? Of worden de speklapjes dan taai?
Groetjes Mariska
Ja ik denk dat ze dan inderdaad wel wat taai kunnen worden Mariska. Persoonlijk zou ik ze echt lekker vers serveren. Gelukkig maar een half uurtje werk 🙂
Hallo, ik sta op het punt deze heerlijke speklapjes te maken maar ipv ze te laten smoren op het gas wil ik deze keer de oven of slowcooker gebruiken. Wat kan ik het beste gebruiken en hoelang voor hetzelfde resultaat?
Groetjes.
Hoi Chan, wat leuk dat je de Indische speklapjes gaat maken. Eerlijk gezegd hebben wij geen ervaring met de slowcooker, echter kunnen ze denk ik wel in de oven de laatste 20 minuten (wellicht iets langer afhankelijk van de oven) op zo’n 180 graden. Succes!
Net gegeten met rijst en wortels, gesmoord in kokosmelk. Heerlijk!!
heb het gemaakt, best lekker,maar ik heb er een dessertlepel ketumbar, en een theelepel djahe bijgedaan, en op het laatste moment heb ik de lenteui en gesneden lombok meegebakken voor toch de bite, maar was heerlijk.
Dit is een blijvertje hier, althans volgens de 3 pubers die hier eten en ook volgens mij!
Op verzoek hadden we er gebakken aardappeltjes en broccoli met kaassaus erbij 😉
Nou wat leuk Bianca! Fijn dat iedereen ervan gesmuld heeft! En lekker die combi met aardappeltjes en broccoli (met kaassaus 😉 )