Home Erik's Asia Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

in een half uurtje op tafel!

door SmaakMenutie
Indische speklapjes in ketjapsaus

Aziatisch tintje

In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 375 g speklapjes
  • 50 g winterpeen julienne
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tl tomatenpuree

Zo maak je het

  • Bak de speklapjes zonder olie in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Snipper ondertussen 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit 2-3 minuten in het bakvet van de speklapjes.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  • Voeg 75 ml ketjap manis en 50 ml water toe. Breng het tegen de kook en roer 50 g julienne gesneden winterpeen erdoor.
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met lente-ui en optioneel rode peper.

Indische speklapjes makenIndische speklapjes in ketjapsaus Speklapjes ketjap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

45 reacties

Mariska 18 december 2022 - 22:23

Hai,

Kan je dit gerecht ook een dag van te voren maken? Of worden de speklapjes dan taai?

Groetjes Mariska

Reply
SmaakMenutie 20 december 2022 - 10:48

Ja ik denk dat ze dan inderdaad wel wat taai kunnen worden Mariska. Persoonlijk zou ik ze echt lekker vers serveren. Gelukkig maar een half uurtje werk 🙂

Reply
Chan 16 juli 2022 - 10:29

Hallo, ik sta op het punt deze heerlijke speklapjes te maken maar ipv ze te laten smoren op het gas wil ik deze keer de oven of slowcooker gebruiken. Wat kan ik het beste gebruiken en hoelang voor hetzelfde resultaat?
Groetjes.

Reply
SmaakMenutie 18 juli 2022 - 11:00

Hoi Chan, wat leuk dat je de Indische speklapjes gaat maken. Eerlijk gezegd hebben wij geen ervaring met de slowcooker, echter kunnen ze denk ik wel in de oven de laatste 20 minuten (wellicht iets langer afhankelijk van de oven) op zo’n 180 graden. Succes!

Reply
Roëlla Verhoeven 9 mei 2022 - 18:13

Net gegeten met rijst en wortels, gesmoord in kokosmelk. Heerlijk!!

Reply
helmuth 2 mei 2022 - 21:00

heb het gemaakt, best lekker,maar ik heb er een dessertlepel ketumbar, en een theelepel djahe bijgedaan, en op het laatste moment heb ik de lenteui en gesneden lombok meegebakken voor toch de bite, maar was heerlijk.

Reply
Bianca 28 maart 2021 - 18:51

Dit is een blijvertje hier, althans volgens de 3 pubers die hier eten en ook volgens mij!
Op verzoek hadden we er gebakken aardappeltjes en broccoli met kaassaus erbij 😉

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 11:43

Nou wat leuk Bianca! Fijn dat iedereen ervan gesmuld heeft! En lekker die combi met aardappeltjes en broccoli (met kaassaus 😉 )

Reply
1 2 3 4 5