14,8K
Aziatisch tintje
In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!
45 reacties
Beste Menutie, ik heb deze onlangs gemaakt voor mijn moeder, die gek is op speklapjes.
Alleen heb ik de speklapjes na het zacht stoven even om en om krokant gebakken in een beetje olie. Maar het was heerlijk in elk geval!
Fijn Yda, leuk dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Gisteren gegeten heeft heerlijk gesmaakt ondanks de rode peper toch wat sambal toegevoegd erg lekker met een bonenschotel en gebakken aardappelen met spekjes en champignons
Fijn dat het in de smaak viel Cor! Ja, de scherpte van een peper kan wel eens behoorlijk verschillen. Wellicht zou je de volgende keer een hele kunnen toevoegen, maar sambal kan net zo goed. Lekker ook die combinatie met de bonenschotel en aardappeltjes 🙂
Dit lijkt me erg lekker, de familie houdt echter alleen van krokante speklappen. Kan ik de lapjes ook eerst krokant bakken en daarna kort laten sudderen in de saus?
Ja dat kan hoor Helene!
Hier staat ie lekker zachtjes te pruttelen ?
Oeh lekker Monique!
Héérlijk!!!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Tineke, leuk! 🙂