Home Erik's Asia Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

in een half uurtje op tafel!

door SmaakMenutie
Indische speklapjes in ketjapsaus

Aziatisch tintje

In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 375 g speklapjes
  • 50 g winterpeen julienne
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tl tomatenpuree

Zo maak je het

  • Bak de speklapjes zonder olie in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Snipper ondertussen 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit 2-3 minuten in het bakvet van de speklapjes.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  • Voeg 75 ml ketjap manis en 50 ml water toe. Breng het tegen de kook en roer 50 g julienne gesneden winterpeen erdoor.
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met lente-ui en optioneel rode peper.

Indische speklapjes makenIndische speklapjes in ketjapsaus Speklapjes ketjap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

45 reacties

yda 8 februari 2021 - 18:03

Beste Menutie, ik heb deze onlangs gemaakt voor mijn moeder, die gek is op speklapjes.
Alleen heb ik de speklapjes na het zacht stoven even om en om krokant gebakken in een beetje olie. Maar het was heerlijk in elk geval!

Reply
SmaakMenutie 9 februari 2021 - 10:38

Fijn Yda, leuk dat jullie ervan genoten hebben 🙂

Reply
Cor 12 december 2020 - 10:16

Gisteren gegeten heeft heerlijk gesmaakt ondanks de rode peper toch wat sambal toegevoegd erg lekker met een bonenschotel en gebakken aardappelen met spekjes en champignons

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 14:28

Fijn dat het in de smaak viel Cor! Ja, de scherpte van een peper kan wel eens behoorlijk verschillen. Wellicht zou je de volgende keer een hele kunnen toevoegen, maar sambal kan net zo goed. Lekker ook die combinatie met de bonenschotel en aardappeltjes 🙂

Reply
Helene 14 oktober 2020 - 10:08

Dit lijkt me erg lekker, de familie houdt echter alleen van krokante speklappen. Kan ik de lapjes ook eerst krokant bakken en daarna kort laten sudderen in de saus?

Reply
SmaakMenutie 14 oktober 2020 - 11:44

Ja dat kan hoor Helene!

Reply
Monique 14 juli 2020 - 17:06

Hier staat ie lekker zachtjes te pruttelen ?

Reply
SmaakMenutie 15 juli 2020 - 09:14

Oeh lekker Monique!

Reply
Tineke 6 juni 2020 - 07:48

Héérlijk!!!

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:39

Fijn dat ons recept in de smaak viel Tineke, leuk! 🙂

Reply
1 2 3 4 5