Home Erik's Asia Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

in een half uurtje op tafel!

door SmaakMenutie
Indische speklapjes in ketjapsaus

Aziatisch tintje

In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 375 g speklapjes
  • 50 g winterpeen julienne
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tl tomatenpuree

Zo maak je het

  • Bak de speklapjes zonder olie in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Snipper ondertussen 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit 2-3 minuten in het bakvet van de speklapjes.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  • Voeg 75 ml ketjap manis en 50 ml water toe. Breng het tegen de kook en roer 50 g julienne gesneden winterpeen erdoor.
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met lente-ui en optioneel rode peper.

Indische speklapjes makenIndische speklapjes in ketjapsaus Speklapjes ketjap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

45 reacties

Cora Koops 19 november 2019 - 14:10

Ben opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, de familie komt dan samen en iedereen maakt een hapje, nou van mij krijgen ze allemaal een halve Indische speklapjes in ketjapsaus met een stukje lontong rijst en komkommer in het zoet/zuur….. nu al voorpret ! Groetjes Cora

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:30

Hoi Cora, heerlijk toch! Een lekkerder hapje kunnen ze in onze ogen niet krijgen 🙂

Reply
Kiek 31 oktober 2020 - 19:08

Heerlijk de Indische speklapjes??

Reply
SmaakMenutie 1 november 2020 - 13:22

Fijn dat het in de smaak viel Kiek!

Reply
Jac 20 april 2024 - 17:56

Lekker recept, kookvrienden. Mis alleen wat zout over de speklappen. Helemaal zonder is toch wel aan de flauwe kant. Verder heerlijk met zoetzure komkommer en rijst.

Ellen 16 oktober 2019 - 16:20

Snel is maken , ziet er heerlijk uit, en met extra pepertje ??.
Nu al zin in!
Ellen

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2019 - 08:14

Lekker Ellen! En als je van spicy houdt vooral doen dat extra pepertje 🙂 Laat het smaken!

Reply
Sanneke 3 november 2018 - 16:11

Het was heerlijk! Ik had de dikke zoete ABC ketjap gebruikt en daar ook nog sojasaus en sambal aan toegevoegd om het niet te zoet te maken.
Een blijvertje hoor?

Reply
SmaakMenutie 4 november 2018 - 10:26

Hoi Sanneke, ja dat is goede ketjap! Lekker zeg en fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Johan 23 oktober 2018 - 18:24

Heerlijk gerecht! Bedankt voor het delen..

Reply
SmaakMenutie 24 oktober 2018 - 10:01

Leuk om te horen Johan en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Jurre 26 september 2018 - 12:33

Super lekker gerecht! Maandag gemaakt, en alleen nog wat pittiger gemaakt met sambal badjak en sambal oelek, maar wij houden van stevig pittig! Echt een aanrader! Ik heb de speklapjes wel van de voren in stukken gesneden, zodat de ketjap en kruiden nog beter intrekken, en je op je bord niet meer hoeft te snijden. Variatie tip: Ipv speklappen slavinken nemen, deze rondom aanbakken en vervolgens in blokjes snijden, en dan verder het recept volgen, je weet niet wat je meemaakt!

Reply
SmaakMenutie 28 september 2018 - 12:21

Hi Jurre, bedankt voor de tips! Die van de slavinken zijn nieuw voor ons. Maar ik word er wel nieuwsgierig van. Gaan we zéker een keer proberen. Wie weet ook gelijk een mooi recept voor op de site. We zullen je dan eervol vermelden ;)!!!

Reply
Dennis 26 oktober 2020 - 20:26

Vorige week de speklapjes gemaakt, heerlijk!!! En vandaag deze slavink tip opgevolgd, óók heerlijk!!! Bedankt voor deze lekkere recepten!

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2020 - 10:22

Leuk dat je de variatie met slavink hebt gemaakt Dennis, lekker! Fijn dat beiden in de smaak vielen 🙂

Reply
Cathy 13 april 2021 - 10:02

Eet je dit met rijst

Reply
SmaakMenutie 13 april 2021 - 10:29

Ja cathy, maak er lekker wat rijst en bijvoorbeeld atjar bij!

Reply
1 2 3 5