14,8K
Aziatisch tintje
In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!
45 reacties
Ben opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, de familie komt dan samen en iedereen maakt een hapje, nou van mij krijgen ze allemaal een halve Indische speklapjes in ketjapsaus met een stukje lontong rijst en komkommer in het zoet/zuur….. nu al voorpret ! Groetjes Cora
Hoi Cora, heerlijk toch! Een lekkerder hapje kunnen ze in onze ogen niet krijgen 🙂
Heerlijk de Indische speklapjes??
Fijn dat het in de smaak viel Kiek!
Lekker recept, kookvrienden. Mis alleen wat zout over de speklappen. Helemaal zonder is toch wel aan de flauwe kant. Verder heerlijk met zoetzure komkommer en rijst.
Snel is maken , ziet er heerlijk uit, en met extra pepertje ??.
Nu al zin in!
Ellen
Lekker Ellen! En als je van spicy houdt vooral doen dat extra pepertje 🙂 Laat het smaken!
Het was heerlijk! Ik had de dikke zoete ABC ketjap gebruikt en daar ook nog sojasaus en sambal aan toegevoegd om het niet te zoet te maken.
Een blijvertje hoor?
Hoi Sanneke, ja dat is goede ketjap! Lekker zeg en fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
Heerlijk gerecht! Bedankt voor het delen..
Leuk om te horen Johan en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Super lekker gerecht! Maandag gemaakt, en alleen nog wat pittiger gemaakt met sambal badjak en sambal oelek, maar wij houden van stevig pittig! Echt een aanrader! Ik heb de speklapjes wel van de voren in stukken gesneden, zodat de ketjap en kruiden nog beter intrekken, en je op je bord niet meer hoeft te snijden. Variatie tip: Ipv speklappen slavinken nemen, deze rondom aanbakken en vervolgens in blokjes snijden, en dan verder het recept volgen, je weet niet wat je meemaakt!
Hi Jurre, bedankt voor de tips! Die van de slavinken zijn nieuw voor ons. Maar ik word er wel nieuwsgierig van. Gaan we zéker een keer proberen. Wie weet ook gelijk een mooi recept voor op de site. We zullen je dan eervol vermelden ;)!!!
Vorige week de speklapjes gemaakt, heerlijk!!! En vandaag deze slavink tip opgevolgd, óók heerlijk!!! Bedankt voor deze lekkere recepten!
Leuk dat je de variatie met slavink hebt gemaakt Dennis, lekker! Fijn dat beiden in de smaak vielen 🙂
Eet je dit met rijst
Ja cathy, maak er lekker wat rijst en bijvoorbeeld atjar bij!