Zó veel lekkerder
In Nederland zijn we er gek op: de satéschotel. Meestal bestaande uit 2 of 3 stokjes met een flinke homp kip erop gespiest. Uiteraard overgoten door pindasaus en daarbovenop een stuk kroepoek. Soms best lekker, maar heel anders dan de échte saté zoals je die in Indonesië krijgt. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en vaak veel minder saus. Maar wel zó veel lekkerder. Het geheim van deze saté is de combinatie van kip (ajam) en varkensvlees (babi). Dit zorgt voor een heerlijk mals stokje vlees. Serveer de stokjes met wat satésaus bij bijvoorbeeld mihoen of nasi goreng. En vergeet uiteraard de atjar niet (ketimoen of tjampoer). Hier ons familierecept.
37 reacties
Jullie maken lekkere recepten
Chapeau hiervoor
Ik vraag me af , kan ik de saté ook met kippendij en varkenshaas maken?
Of is de varkenshaas dan te snel gaar ten opzichte van de kippendij?
Thanks Arnold voor compliment, leuk te horen! 🙂 Ja hoor, dat moet kunnen! Een beetje spelen met de temperatuur wellicht. Succes!
Goedemorgen, ik heb een kilo kipfilet hoe zal ik dan de ingrediënten doen? Gewoon een beetje extra van alles ?
Bedankt alvast.
Ja klopt Bonnie, gewoon een beetje extra van alles op gevoel. Geniet ervan! 🙂
voor hoeveel stokjes zijn de aantallen in dit recept ongeveer?
Rond de 25! Maar wij rijgen de stokjes niet helemaal vol 🙂
Dank jullie! Nog één vraagje. Ik ga deze oudejaarsavond maken: kan ik ze vooraf grillen op een grillplaat en in de avond opwarmen in de oven?
Leuk om ze met Oudejaarsavond te serveren Carl! Op zich zou het wel moeten kunnen maar pas op dat het niet te taai wordt (door te lang verwarmen).
Wij gaan hier een kleinere variant van maken voor het gourmetten met kerst. Heb er nu al zin in!
Reacties zijn gesloten