Home Borrelhapjes en sausjes Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

door SmaakMenutie
Indische mini saucijzenbroodjes

Kidsproof

Vandaag maken we de mini variant van onze Indische saucijzenbroodjes. Aan het recept hebben we nauwelijks iets veranderd, behalve dat de knoflook(poeder) optioneel is. Dat maakt ze helemaal ‘kidsproof‘. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 25 stuks. Serveer met grove mosterd of voor extra pit met sambal.

Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Kneed 300 g half-om-half gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder (optioneel) en 1 tl nootmuskaat.
  • Laat 8-10 plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel het gehakt over de bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast.
  • Snijd elk saucijzenbroodje in drieën en bestrijk ze met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes recept Indische saucijzenbroodjes maken Saucijzenbroodjes makenIndische mini saucijzenbroodjes Mini saucijzenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Bianca 27 februari 2022 - 16:58

Echt TE lekker 🙂 scheutje hot maggi voor wat extra pit en zout, zalig!

Reply
Wilma van der Giessen 22 oktober 2022 - 07:53

leuk recept! ik heb alleen een groot vel bladerdeeg( Tante Fanny) wat moet de afmeting per broodje zijn? Bedankt alvast!

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2022 - 12:08

Je mag ze zo groot maken als je zelf wil. En anders ongeveer 10×10 aanhouden, dan heb je een mooi formaat. Geniet ervan!

Reply
Patricia 26 december 2022 - 07:16

Hallo,
Ik ga dit straks maken, maar ik heb vers bladerdeeg dat 14 op 13 cm is, daarna kan ik het invriezen. Snij ik dit dán best in 2?

Reply
SmaakMenutie 26 december 2022 - 10:18

Daar kan je er dan 3 uithalen hoor! Geniet ervan 🙂

Reply
Ketjapnr1 31 december 2022 - 17:35

Ik meet altijd 1 tl af met een maatschepje. Dus 15 ml.
Dat is ongeveer 2,5 gram aan nootmuskaat. Klopt dit? Want mijn partner eet zo 2x dit recept aan gehakt weg.🤐

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2023 - 11:37

Bedoel je dat je denkt dat 1 tl nootmuskaat onvoldoende is? Voeg dan gerust wat meer toe 🙂

Reply
Sikko 31 januari 2023 - 12:13

Ik wil graag (vooraf) meerdere borrelplank gerechtjes maken. Wat is beter om in te vriezen? Afbakken en weer opwarmen of ongebakken invriezen? Dank voor alle mooie gerechten!

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:14

Het eerste, dat is beter! Bedankt voor het compliment Sikko, leuk om te horen 🙂

Reply
1 2 3 4 5