Home Borrelhapjes en sausjes Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

door SmaakMenutie
Indische mini saucijzenbroodjes

Kidsproof

Vandaag maken we de mini variant van onze Indische saucijzenbroodjes. Aan het recept hebben we nauwelijks iets veranderd, behalve dat de knoflook(poeder) optioneel is. Dat maakt ze helemaal ‘kidsproof‘. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 25 stuks. Serveer met grove mosterd of voor extra pit met sambal.

Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Kneed 300 g half-om-half gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder (optioneel) en 1 tl nootmuskaat.
  • Laat 8-10 plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel het gehakt over de bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast.
  • Snijd elk saucijzenbroodje in drieën en bestrijk ze met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes recept Indische saucijzenbroodjes maken Saucijzenbroodjes makenIndische mini saucijzenbroodjes Mini saucijzenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Mark 7 maart 2021 - 16:36

Heerlijk heren!! Het was weer om te smullen.

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:53

Fijn dat ze in de smaak vielen Mark, dat horen we graag! 🙂

Reply
Hermien 7 maart 2021 - 19:07

oh heerlijk kleine hapjes ga ze een keer maken

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 09:53

Leuk Hermien! Laat je weten of ze in de smaak vielen? 🙂

Reply
Petra 19 maart 2021 - 14:28

Heb het recept van deze gehaktvulling gebruikt in uitgehold afbakstokbrood. Was groot succes! Ik heb al veel recepten van jullie gemaakt en ze waren allemaal even lekker en – niet onbelangrijk – de hoeveelheden kloppen ook in de recepten en de beschrijvingen zijn helder. Maar weer bedankt!

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2021 - 15:07

Oeh wat lekker Petra! Goed idee ook 🙂 Fijn dat onze recepten in de smaak vallen, leuk te horen!

Reply
Bas 24 maart 2021 - 13:49

Vandaag gemaakt. Ben lerend in het koken (single parent). Miste een beetje hartigheid, maar dat kwam wellicht omdat ik sambal badjak gebruikte ipv oelek. Wellicht klein mespunt chilipoeder, klein snufje vetsin ? De smaak zelf was echt erg goed !
Zeker een blijvertje !

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2021 - 15:10

Leuk dat je aan het leren bent Bas! Als je pittiger wil zou ik inderdaad oelek gebruiken ipv badjak. Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
G.G 30 maart 2021 - 11:37

misschien een keer een idee met rundergehakt of pulled chicken kan dat ook ?
dit recept gaat ik zeker een keer proberen en nog beter dan met een verjaardag

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 08:59

Rundergehakt zou kunnen maar dan worden ze wel wat droger. Pulled chicken lijkt ons heerlijk maar het zal er dan wel tussenuit vallen…

Reply
1 2 3 4 5