Home Borrelhapjes en sausjesIndische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

door SmaakMenutie
Indische mini saucijzenbroodjes

Kidsproof

Vandaag maken we de mini variant van onze Indische saucijzenbroodjes. Aan het recept hebben we nauwelijks iets veranderd, behalve dat de knoflook(poeder) optioneel is. Dat maakt ze helemaal ‘kidsproof‘. Met onderstaande hoeveelheden maak je ongeveer 25 stuks. Serveer met grove mosterd of voor extra pit met sambal.

Indische mini saucijzenbroodjes

Indische mini saucijzenbroodjes

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-190 graden.
  • Kneed 300 g half-om-half gehakt met 1 eitje, 2 el ketjap, 5 el paneermeel, 2 tl sambal, 1 tl knoflookpoeder (optioneel) en 1 tl nootmuskaat.
  • Laat 8-10 plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel het gehakt over de bladerdeeg. Vouw dicht en druk de randen voorzichtig met een vork vast.
  • Snijd elk saucijzenbroodje in drieën en bestrijk ze met wat eigeel.
  • Plaats ze ongeveer 15-20 minuten in de oven (houd het in de gaten). Eet smakelijk!

Indische saucijzenbroodjes recept Indische saucijzenbroodjes maken Saucijzenbroodjes makenIndische mini saucijzenbroodjes Mini saucijzenbroodjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

brigitte krabshuis 6 maart 2021 - 07:20

Hi
Ten eerste jullie recepten zijn altijd een feestje voor ons 💪
Vraag kan je dit recept ook met filodeeg maken ?
Mvg Bri

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:55

Fijn dat jullie zo genieten van onze recepten Brigitte, leuk! Ja je moet het wel met filodeeg kunnen maken hoor 🙂

Reply
Mels 15 januari 2022 - 12:29

Ik weet niet meer voor welk recept ik kwam, ik geloof de stroganoff maar deze staan nu vast in de oven, kreeg teveel honger, 🙂 nog 5 minuten.

Reply
Anne-Bé 8 april 2023 - 16:08

Deze vandaag voor het eerst gemaakt, vast voor de brunch van morgen, dit is een blijvertje, wat zijn ze lekker! Was al groot fan van jullie recepten en dat is nog meer geworden!

Reply
Marjo Krutzen 16 maart 2021 - 19:59

Julie hebben fantastische recepten.
Heb er al Verschillende geprobeerd. Chapea!!

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2021 - 09:03

Bedankt voor het compliment Marjo! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Keukenprinses Sylvia 6 maart 2021 - 11:54

Wat een heerlijk recepten en makkelijk
Deze maand verjaardagen.ga ze zeker maken
Terima kashi

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk Sylvia! Ze zijn inderdaad ideaal als verjaardags/borrelhapje 🙂 Geniet ervan en veel plezier!

Reply
Astrid 6 maart 2021 - 14:02

Wat een lekker recept! Ga ik zeker maken. Ziet er niet moeilijk uit in het filmpje.. 🤗

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk Astrid, veel plezier en geniet ervan!

Reply
Judith 28 januari 2023 - 11:41

Goedemorgen,
Ik was van plan om edd de sausijsjes te maken, maar strijk je ook nog eigeel erboven op voordat ze de oven ingaan?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:12

Yes! Zie bereidingswijze 🙂

Reply
Mike 6 maart 2021 - 14:19

Zoals bijna al jullie recepten is ook dit een voltreffer. Ze zijn heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:42

Leuk om te horen Mike, fijn dat onze recepten in de smaak vallen! Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
ineke poppema 7 maart 2021 - 09:24

net gisteren gemaakt: heerlijk 😋

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2021 - 12:41

Leuk om te horen Ineke, fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
Sonja 9 maart 2021 - 13:46

Gemaakt en ze zijn super lekker!

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2021 - 13:56

Fijn Sonja! 🙂

Reply
1 2 3 5

Reacties