Makkelijk, snel én lekker!
Zin in een smaakvol Indisch gerecht met kip, rijst en groenten, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit eenpansgerecht precies wat je zoekt! Met minimale moeite en slechts één pan tover je een heerlijke, geurige maaltijd op tafel. Dit recept is ideaal voor drukke dagen en zorgt voor minder afwas. Makkelijk, snel én lekker!
Eenpansgerecht
Eenpansgerechten zijn perfect voor wie houdt van simpel en efficiënt. Je hebt minder pannen nodig, dus minder afwas, en de smaken trekken heerlijk in elkaar. Wist je dat bovendien de voedingsstoffen beter behouden blijven? Dit komt omdat alles samen wordt bereid. Deze Indische kip met rijst en groenten is de perfecte combi van gemak en authenticiteit.
Smaken en geuren
Dit gerecht barst van de smaken en geuren die zo typerend zijn voor de Indische keuken. Malse kip, gemarineerd in ketjap en specerijen zoals laos, gember, cayenne en paprikapoeder, vormt de basis. De rijst neemt alle heerlijke smaken op, terwijl de groenten – denk aan paprika, prei en rode peper – zorgen voor een frisse en voedzame toevoeging.
Hoe maak je het?
Het mooie aan dit recept is dat alles in één pan wordt bereid. Begin met het marineren van de kip en bak vervolgens zodat deze een mooie goudbruine kleur krijgt. Voeg vervolgens de groenten en de specerijen ketoembar en djahé toe en bak deze kort mee om de smaken goed vrij te laten komen. Daarna gaan de rijst en bouillon erbij, zodat de rijst de kruiden opneemt en heerlijk smeuïg wordt. Na een klein halfuur pruttelen is je geurige, smaakvolle maaltijd klaar om te serveren!
Perfect voor een doordeweekse avond
Dit Indische eenpansgerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een feestje om te eten. Perfect voor een doordeweekse avond, een snelle maaltijd met vrienden of gewoon als je zin hebt in comfort food zonder al te veel inspanning. Check de video hieronder en ontdek hoe eenvoudig dit gerecht te bereiden is. Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten. Eet smakelijk!
59 reacties
Heerlijk recept. De hoeveelheid was trouwens ruim voldoende voor 4 personen. Goede tip ook om de pandanrijst een half uur van tevoren te weken.
Een superlekker eenpansgerecht. Gemakkelijk.Gekookt volgens de instructies en dat ging prima. De rijst in het gerecht wordt gekookt zoals Italiaanse risotto en neemt dus al het vocht keurig op, is geen kwestie van verdampen. Houd het vuur laag tijdens dit proces.
Dit recept houden we er in, al helemaal als we eters krijgen. Groot compliment!!!
Gisteren het recept gemaakt, ik heb het kippedijvlees in kleinere stukken gemaakt, de rijst heb ik apart gekookt.
Het was een heerlijke maaltijd, mijn complimenten.
Hallo,
Ik heb al meerdere recepten van jullie gemaakt en deze waren heerlijk.
Maar ik wil nu de indische kip gaan maken en heb daar een vraag over,
en dat is dat meestal wordt aanbevolen om het vlees een nacht lang te marineren omdat dat over het algemeen beter is voor de smaak, is dat nu ook of maakt dat niet uit.
Met vriendelijke groet,
Ron
Leuk om te horen Ron! Nee hoor, het is voor dit gerecht niet nodig om het een nacht te marineren. Geniet ervan!
Heerlijk! X3 gemaakt dus dat wordt smullen vanavond!