8,9K
Kwartiertje voorbereiding
Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch eitje (sambal goreng telor of telor ketjap) en uiteraard atjar. Mmmm!
26 reacties
Is echt heerlijk! Maak het vaak ook als onderdeel van de een tafel met Indische gerechtjes.
Altijd een groot succes
het was weer heerlijk, had alleen geen kemirie nootjes, maar heb walnoten geraspt, was geen verschil te proeven
gulai ajam is echt zo jammie mijn vriendin is ook half Indonesisch.
Moet de kip niet eerst aangebraden worden ?
Nee hoor dat is niet nodig!
Heel goed basis recept, met 3 tl sambal en een blad of 5, 6 djeroek poeroet is het echt Goddelijk.
Oh ja en ik gebruik 50 gr santen ipv kokosmelk, komt de smaak beter naar voren. Wel wat meer water erbij doen dan 🙂
Lekker dat je ‘m wat pittiger hebt gemaakt! 🙂