10,1K
Zo gepiept
Een keer wat anders dan die eeuwig gekookte aardappel? Deze gepofte aardappel uit de oven is super lekker en super makkelijk. Heerlijk gevuld met kruidenboter en bieslook. Maar hoe maak je nou zo’n gepofte aardappel? Wij leggen het je hieronder uit. Je kan de aardappel overigens ook bereiden op de barbecue. Zo gepiept en sensationeel lekker!
13 reacties
Welke aardappel ( naam) gebruikt men voor gepofte aardappel? Want niet iedere aardappel is geschikt voor te poffen.
M.v.g. WTJ Dijks
Een iets kruimige aardappel is goed hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan bintjes. Succes en veel kookplezier!
ik heb het vandaag geprobeerd en het was echt heerlijk. echt een aanrader. zelfs als je nog jong bent en nog niet zo goed kan koken, zoals mij dus 😉
Leuk te horen Sara! Fijn dat het gelukt is, hopelijk smaakt het koken naar meer! 🙂
helaas kruidige aardappel na 60 minuten niet gaar.
Wat vreemd, lastig te zeggen. Het verschilt vaak ook per oven
Helaas. 45 minuten veel te kort..
Ligt aan dikte van de aardappel en oven, vandaar de ca. 45 minuten. Gewoon wat langer in de oven en af en toe even prikken om te zien of ‘ie zacht is. Hopelijk volgende keer beter 🙂
Ik heb het ook geprobeerd maar mijn bintjes waren niet gaar na 45min
Ik kook de aardappel altijd voor. Zo’n 10 minuten.
Meestal maak ik de gepofte aardappel in de magnetron.6 min.per aardappel,eerst de gewassen aardappel inprikken.Succes
Gemaakt. Echt heerlijk. Voor herhaling vatbaar
ooit op het voedingssalon in de jaren 80 gevulde pattat gegeten was enorm picant, was zo lekker dat ik deze eigenlijk mis waren grote in alu gewikkeld maar zeer lekker