Kidsproof
Als kind werd ik niet heel blij als mijn moeder spruitjes op tafel zette. Maar dat is tegenwoordig wel anders. Deze heerlijke ovenschotel met spruitjes en kip vindt echt iedereen lekker. De bitterheid die de spruitjes zo kenmerkt is een stuk minder doordat ze gekarameliseerd worden door de honing. Het enige dat je nodig hebt is een ovenschaal (en dus een oven). En als finishing touch roer je er een mengsel van balsamico-azijn met honing doorheen. Je begrijpt het, dit is het proberen waard voor de geen-spruitjes-liefhebbers. En meteen mooi meegenomen: kidsproof!
25 reacties
Ik wil dit graag voor een grote groep maken, is het recept voor 2 personen zoals in beschrijving, of 4 personen. het lijkt mij wat veel voor 2 personen.
Hi Olav, nee hoor het lijkt misschien veel, maar voor 4 personen is het te weinig. Zorg wel dat je een flinke ovenschaal neemt of alles goed op een bakplaat verdeeld. Eet smakelijk alvast!
Wat vervelend dat het mislukt is. Heb je de spruitjes wel gehalveerd? Als je grote spruitjes hebt en niet gehalveerd dan zou je ze eerst even kunnen voorkoken inderdaad. Daarnaast is het een beetje afhankelijk van het type oven (zie ook omschrijving recept) of het wat langer of korter moet.
Erg lekker, ik heb ipv kipfilet krokante kipsnitsels in repen toegevoegd en wat plakjes ontbijtspek.
Ook lekker Marquerite, goed idee! Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel 🙂
Moeten de aardappelschijfjes ook voorgekookt zijn?
Die gebruiken wij wel altijd!
Perfect gerecht in mijn multifry met voorgekookte aardappelen en spruiten.
Heerlijk! Dank!
Fijn dat het gelukt is in de multifry, lekker! 🙂
Het was uiteindelijk heel lekker, maar 2 opmerkingen om het volgende keer nog geslaagder te krijgen: 1) vermeld in de ingrediëntenlijst misschien dat het om voorgekookte aardappelschijfjes gaat. Ik sneed gewoon aardappelen in schijfjes en die waren natuurlijk niet gaar.
2) 20 min in de oven is wel erg weinig. Ik proefde regelmatig en de schotel heeft in totaal 1u10min in de oven gestaan (hetelucht). Klein formaat spruitjes nochtans, gehalveerd. Dus erg laat gegeten, maar het was dus wel zeer lekker!
Fijn dat het uiteindelijk gelukt is Claire! Ik heb het direct in de ingrediëntenlijst aangepast. Het is afhankelijk van je oven, de een is wat sneller dan de ander. Bij jou duurde het wel heel lang, lastig te zeggen hoe dit komt. Maar goed om te horen dat het in de smaak viel 🙂
Ik maak dit gerecht al voor de derde keer. Half uurtje in de oven en de gehalveerde spruitjes zijn gaar. Omdat wij geen vlees eten vervang ik de kip door vegetarische kip of quorn stukjes.
Leuk dat je het gerecht al zo vaak hebt gemaakt Win! En goed idee de vegetarische variant 🙂
Heerlijk gerecht spruitjes gekookt afgegoten en bij de marinade alleen door het vocht in de spruitjes word de marinade erg waterig wat kan ik hier aan doen ? Voor de rest heerlijk gegeten ik heb wel alles verdubbelt 3 keer dus kilo spruiten 4 personen ( grote eters heb ik 15 lepels olijf olie 9 lepels honing etc gedaan bedankt voor het delen van dot heerlijke gerecht 😘
Je hoeft de spruitjes niet voor te koken hoor! Als je bang bent dat ze niet gaar worden, kan je ze altijd halveren 🙂
Yummies wat een lekker recept. Ik had er zelf nog wat verse rozemarijn( had ik nog liggen) bij gedaan.Dank voor het recept, heerlijk gegeten?
Fijn dat ons recept in de smaak viel Gea! En lekker die extra toevoeging van rozemarijn, past er goed bij 🙂
Spruitjes waren er niet dus heb broccoli genomen en nog extra spekjes toegevoegd, 35 min in de oven en t smaakte heerlijk!
Wat lekker Melanie, leuk te horen dat het ook met broccoli kan! 🙂
Wat een feest voor 5 personen!
Heb alles x2 gedaan, met een extra ui en 2 rode paprika’s erbij voor de kleur ook.
De kipfilet 24h gemarineerd (zoals jullie Saté Ajam) en apart afgemaakt op de contact-grill.
Perfecte combi van smaken!
Ik ga deze vandaag maken. Ben het wel met C.Batist eens, spruiten moeten eerst gegaard worden. Ik heb al vaker spruiten-uit-de-oven schotels geprobeerd en steeds zijn de spruiten nog te hard / rauw naar mijn zin.
Ik ga dit recept wel volgen, maar eerst de spruiten 15 minuten stomen. Normaal stoom ik ze 20 a 25 minuten (meestal samen met de aardappels) en dan zijn ze zonder kruiden of wat dan ook, al heerlijk gaar en smaakvol (zeker niet bitter meer !!).
Ben benieuwd, het ziet er lekker uit !
Na 25 minuten in de oven op 200 gr even geroerd: kipfilet nog half rauw. Lang genoeg voorverwarmd. Beetje gevaarlijk dus als de kip nog niet gaar is. Baktijd moet langer zijn.
Ik sluit me aan bij de vorige reactie, kipfilet na 25 min nog niet gaar, dus nog weer half uurtje langer in de oven gezet. Misschien tip om eerst even de kipfilet aan te braden voordat het de oven in gaat. Geeft ook meer smaak aan het vlees doordat dit gekarameliseerd wordt. Verder heerlijk recept.
Grt Fanny
Kan inderdaad per oven verschillen, bij ons was de kip wel gaar! Voor een volgende keer zou je ook de kipfilet wat kleiner kunnen snijden, te lang in de oven kan er namelijk ook voor zorgen dat de kip taai wordt 🙂
Zojuist gesmuld van deze ovenschotel. Alles qua kooktijd en hoeveelheden staat perfect beschreven. Deze gaat in mijn kookboeken thnx!