Opgerold gebakken vlees
Dit Turkse vleesgerecht stond al een tijd op mijn lijstje om te maken, maar het kwam er steeds niet van. Ook omdat we – zoals velen waarschijnlijk – deze heerlijke ‘pannenkoek’ met gekruid vlees voornamelijk bij een echte kebabzaak haalden na een avondje stappen. Meestal namen we dan een ‘dürüm döner kebab’. Döner betekent overigens letterlijk ‘draaiend’ (aan een spit) in het Turks en kebab is gebakken vlees. Aangezien wij natuurlijk niet zo’n braadspit hebben, maken we vandaag een variant met reepjes kip (kip kebab). Je kan echter ook kiezen voor lams- of kalfsvlees. De dürum (wrap), wat in het Turks letterlijk opgerold betekent, vullen we met de gekruide kip(dij) en vullen hem verder met wat rauwkost van wortel, ijsbergsla, tomaat en rode ui. Serveer met cacik (of knoflooksaus) of wat dacht je van wat sambal. Overigens ook heerlijk op een pita!
6 reacties
Waarin moet je het laten pruttelen? Alleen de olijfolie lijkt mij niet voldoende
De sjalot en knoflook in circa 4-5 el olijfolie aanfruiten is voldoende!
Wat voor rode saus krijg je er meestal bij bij de diner zaak, is dat een soort sambal/ shiracha saus?
Moet doner zaak zijn 😉
En waar koop je de doner wraps?
Ik denk dat je dan ‘acili ezme’ bedoelt! Een pittige dipsaus op basis van fijngehakte tomaten en pepers. Dürüm tortilla’s zijn gewoon bij de supermarkt (of Turkse supermarkt) verkrijgbaar! Gewone tortilla’s zijn overigens ook prima 🙂
Ik was heel benieuwd. Vooral toen het zo naar kaneel begon te ruiken en ik dat normaal niet echt bij vlees gebruik. Maar weer zalig!