Ongetwijfeld heb je deze salade eens bij de supermarkt gekocht. Lekker voor bij de barbecue bijvoorbeeld. Maar zelf maken is nog lekkerder en reuze makkelijk! Smaakt trouwens ook erg goed op een stoere zelfgemaakt broodje hamburger. Maar bijvoorbeeld ook op je sticky chicken coleslaw wrap of broodje pulled chicken. Liever een light variant? Vervang dan een deel van de mayonaise door halvanaise, frietsaus of magere yoghurt.
Coleslaw
Personen:4Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 223 keer gestemd )
Ingrediënten
200 g witte- of spitskool
1/2 rode ui
1/2 citroen (sap)
1/4 winterpeen
4 el mayonaise
1 el (witte wijn) azijn
2 tl Dijonmosterd
1 tl kristalsuiker
Zo maak je het
Meng 4 el mayonaise met 2 tl mosterd, 1 el witte wijn azijn, 1 tl kristalsuiker en het sap van een halve citroen tot een gladde emulsie.
Voeg hieraan toe 200 g gesneden witte kool of spitskool, een half gesnipperd rood uitje en een kwart (julienne) gesneden of geraspte winterpeen. Goed mengen en that's it!
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
26 reacties
Hanna31 maart 2022 - 12:17
Zou ik voor dit recept ook chinese kool kunnen gebruiken?
Net gemaakt om vanavond te combineren met jullie chicken coleslaw wrap. Erg lekker! Ga er wel nog wat rozijnen aan toevoegen omdat het mij lekker lijkt.
Onder bereidingstijd boven het recept staat een beoordeling en een aantal sterretjes. Was mij ook nooit opgevallen maar ik zou ook niet weten waar ik een recept zou moeten beoordelen. Ik maak het gewoon en daarna eten we het lekker op 😋
26 reacties
Zou ik voor dit recept ook chinese kool kunnen gebruiken?
Jahoor! 🙂
Ja, heel goed. rozijntjes erin en wat grof gemalen peper.
Lekker Robin!
Is het lekker om dit een dag van te voren te maken? Of juist vlak van te voren?
Kan prima hoor Suzanne! 🙂
Waar kan je de mosterd door vervangen?
Mosterd heeft een hele specifieke smaak, dus vervangen is niet echt een optie. Wellicht wat minder gebruiken
Net gemaakt om vanavond te combineren met jullie chicken coleslaw wrap. Erg lekker! Ga er wel nog wat rozijnen aan toevoegen omdat het mij lekker lijkt.
Mmm lekker Frederik! Rozijnen worden inderdaad vaak toegevoegd aan coleslaw, goed idee!
hoe kun je een recept een recept ” stemmen, zie nergens stemvakje?
Hoe bedoel je precies Pauloeska?
Onder bereidingstijd boven het recept staat een beoordeling en een aantal sterretjes. Was mij ook nooit opgevallen maar ik zou ook niet weten waar ik een recept zou moeten beoordelen. Ik maak het gewoon en daarna eten we het lekker op 😋
Haha heel verstandig! 🙂