Ongetwijfeld heb je deze salade eens bij de supermarkt gekocht. Lekker voor bij de barbecue bijvoorbeeld. Maar zelf maken is nog lekkerder en reuze makkelijk! Smaakt trouwens ook erg goed op een stoere zelfgemaakt broodje hamburger. Maar bijvoorbeeld ook op je sticky chicken coleslaw wrap of broodje pulled chicken. Liever een light variant? Vervang dan een deel van de mayonaise door halvanaise, frietsaus of magere yoghurt.
Meng 4 el mayonaise met 2 tl mosterd, 1 el witte wijn azijn, 1 tl kristalsuiker en het sap van een halve citroen tot een gladde emulsie.
Voeg hieraan toe 200 g gesneden witte kool of spitskool, een half gesnipperd rood uitje en een kwart (julienne) gesneden of geraspte winterpeen. Goed mengen en that's it!
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
26 reacties
Pauloeska12 januari 2020 - 11:16
hoe kun je een recept een recept ” stemmen, zie nergens stemvakje?
Onder bereidingstijd boven het recept staat een beoordeling en een aantal sterretjes. Was mij ook nooit opgevallen maar ik zou ook niet weten waar ik een recept zou moeten beoordelen. Ik maak het gewoon en daarna eten we het lekker op 😋
Net gemaakt om vanavond te combineren met jullie chicken coleslaw wrap. Erg lekker! Ga er wel nog wat rozijnen aan toevoegen omdat het mij lekker lijkt.
Heel prima basis-recept voor coleslaw. Heel prima genoemde aanvullingen, ook! Naast (in jus d’orange) gewelde rozijnen voegde ik gehakte, gezouten cashewnoten en een mengsel van verse tuinkruiden toe (platte peterselie, bieslook en koriander). De borden gingen leeg!
26 reacties
hoe kun je een recept een recept ” stemmen, zie nergens stemvakje?
Hoe bedoel je precies Pauloeska?
Onder bereidingstijd boven het recept staat een beoordeling en een aantal sterretjes. Was mij ook nooit opgevallen maar ik zou ook niet weten waar ik een recept zou moeten beoordelen. Ik maak het gewoon en daarna eten we het lekker op 😋
Haha heel verstandig! 🙂
Net gemaakt om vanavond te combineren met jullie chicken coleslaw wrap. Erg lekker! Ga er wel nog wat rozijnen aan toevoegen omdat het mij lekker lijkt.
Mmm lekker Frederik! Rozijnen worden inderdaad vaak toegevoegd aan coleslaw, goed idee!
Is het lekker om dit een dag van te voren te maken? Of juist vlak van te voren?
Kan prima hoor Suzanne! 🙂
Waar kan je de mosterd door vervangen?
Mosterd heeft een hele specifieke smaak, dus vervangen is niet echt een optie. Wellicht wat minder gebruiken
Ja, heel goed. rozijntjes erin en wat grof gemalen peper.
Lekker Robin!
Zou ik voor dit recept ook chinese kool kunnen gebruiken?
Jahoor! 🙂
Heel prima basis-recept voor coleslaw. Heel prima genoemde aanvullingen, ook! Naast (in jus d’orange) gewelde rozijnen voegde ik gehakte, gezouten cashewnoten en een mengsel van verse tuinkruiden toe (platte peterselie, bieslook en koriander). De borden gingen leeg!
Ik mag geen kool eten maar het klinkt heerlijk.
Waarmee zou ik de kool kunnen vervangen??
Oeh dat wordt wel lastig, want kool is wel het belangrijkste ingrediënt van koolsla! Dan zou ik voor een andere lekkere en frisse salade kiezen 🙂
probeer een mengsel van ijsbergsla en rauwe witlof in dezelfde vorm/grootte gesneden.
deze coleslaw is toch zo ontzettend lekker. Ik maak deze zeker 1 x in de maand. Of wel bij een sticky chicken of bij een broodje hamburger van de BBQ.
Moet de kool niet gekneed worden voor hij wordt vermengd met de dressing? Hij is tamelijk hard.
Je kan het altijd wat fijner maken als je de stukken te groot vindt, maar de coleslaw moet wel een bite hebben!
lekkere salade, wij doen er nog mandarijntjes en rozijntjes door. Heerlijk!!
Kun je de kool ook even in een vergiet doen en er alleen even kokend water overheen gooien, voor een iets zachtere kool?
Jazeker!
Gegeten met i.c.m. jullie Sticky chicken wrap…fantastische combinatie!
Heerlijk, heb in plaats wijnazijn mijn 7 kruiden azijn uit oostenrijk gebruikt. En ook wat rozijntjes erbij. Super lekkere coleslaw!