Rijke smaak
Het nadeel van tjap tjoy van de afhaalchinees is dat het vaak veel te ver doorgekookt is en drijft in (te) zoute saus. Daarom hierbij de échte tjap tjoy zoals ik hem leerde maken tijdens een Chinese kookworkshop. Lekkere knapperige groenten met een rijke smaak dankzij de gedroogde shiitake en de subtiele smaak van de oestersaus, verse gember en sesamolie. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch vleesgerecht.
Ben jij trouwens voornemens om naar China af te rijzen om daar de echte Chinese tjap tjoy te proeven? Vergeet dan niet tijdig een visum voor China te regelen want afreizen naar dit enorme land gaat niet zo eenvoudig als in het vliegtuig stappen naar Spanje 😉
31 reacties
Heerlijk gerecht, wij hebben er nog een fijngesneden lombokje in gedaan. Blijft in ons menu!
Bedankt voor het antwoord! Ik had inderdaad verse shiitake. Volgende keer koop ik gedroogde shiitake 😜
Even een vraagje…..ik wil dit graag maken maar is het ook geschikt om in te vriezen en later op te warmen in een pan? Ik ben van plan om een grote hoeveelheid te maken voor in de vriezer.
Nee dat zou ik niet aanraden. Als je het ontdooit is de knapperigheid van de groente verdwenen en zal het veel vocht bevatten. Vers maken is echt het allerlekkerste 🙂
Hoi! Ik heb een vraagje, ik heb alle ingrediënten gehaald voor dit recept, het lijkt ons echt heerlijk!
Alleen op de verpakking van de shiitake staat dat deze absoluut nooit in het water gelegd mogen worden, omdat ze zich dan vol zuigen, en daardoor hun smaak verliezen.
Jullie zeggen in het recept dat de shiitake een uur moet wellen in het hete water?
Groetjes Rob en Cindy
Hi Cindy, wij gebruiken gedroogde shiitake hè 😉 Maar je kan ook verse gebruiken hoor. Geniet ervan!
Ik had vandaag enorm zin in noodles met een lekkere soort tjap tjoy. Op dit recept heb ik me handig kunnen inspireren en het smaakte heerlijk. Bedankt!
Ik heb met verse shii-takes gewerkt, sesamzaad ipv olie en met soja stukjes ipv tofu. Ook nog wat baby maïs erbij gewokt, heerlijk.
Fijn dat je ervan genoten hebt Pascal en dat je er je eigen draai aan gegeven hebt, leuk! 🙂
Volgens mij past dit gerecht wel bij een dieet , lijkt mij dat er nauwelijks calorieën en vetten in zitten.
Zeker weten John!