Verzoekje
Een van onze lezers vroeg ons om een lekker wokrecept voor ossenhaaspuntjes met groenten in een Oosterse saus. Uiteraard hebben wij daar iets heerlijks voor!
In dit recept gebruiken we biefstukreepjes, maar je kunt net zo goed ossenhaaspuntjes nemen. Net waar je zin in hebt, wat je lekkerder vindt of wat je toevallig al in huis hebt. Deze smakelijke combinatie van mals vlees, knapperige groenten en een zelfgemaakte teriyakisaus zorgt niet alleen voor een heerlijke maar ook een snelle maaltijd.

Klassieke Japanse saus
Teriyakisaus is een klassieke Japanse saus die gerechten een diepe, tikkie hartige en lichtzoete smaak geeft. De basis bestaat uit sojasaus, maar deze wordt verrijkt met ingrediënten zoals gembersiroop, knoflook en rode peper voor extra pit. In dit recept mengen we sojasaus met gembersiroop, maïzena voor de binding, fijngehakte knoflook, fijngesneden rode peper, het sap van een halve limoen en een scheutje water. Deze saus bindt mooi en trekt lekker snel in het vlees en de groenten, waardoor alle smaken perfect samenkomen.
Verse groenten voor een kleurrijke maaltijd
Bij een wokgerecht als dit mogen verse groenten natuurlijk niet ontbreken. Wij kiezen voor een combinatie van wortel, champignons en paprika. De wortel zorgt voor een lichte zoetigheid en een knapperige bite, terwijl de champignons zorgen voor hartigheid. De paprika voegt niet alleen een mooie kleur toe, maar natuurlijk ook smaak. Je kunt naar wens variëren met andere groenten, zoals sugar snaps, broccoli of paksoi.
De bereiding: snel en eenvoudig
Het bereiden van biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus is echt super simpel en snel. Bak de biefstukreepjes of ossenhaaspuntjes kort op hoog vuur, zodat ze lekker mals blijven. Pas op, niet te lang anders worden ze taai! Haal ze uit de pan en roerbak vervolgens de groenten tot ze beetgaar zijn. En ondertussen bereid je de zelfgemaakte teriyakisaus. Vervolgens gaan de biefstukreepjes er weer bij samen met de eiernoedels en het teriyakisausje. Meng het geheel goed door en laat kort sudderen zodat de smaken goed intrekken. That’s all!
Afmaken en serveren
Maak het geheel af met een schijfje limoen en wat fijngesneden lente-ui voor een frisse touch. Serveer direct en geniet in een mum van tijd van een gezonde, smaakvolle én voedzame maaltijd. Succes gegarandeerd!
15 reacties
Super heerlijk gerecht.
Dankjewel Betty, leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Dit gerecht gemaakt met kip en nog wat andere groentes toegevoegd ( sugarsnaps en taugé )
Was heerlijk! dit gerecht gaan we zeker vaker maken.
Klinkt heerlijk Henny! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Vanavond gemaakt. Biefstuk in zijn geheel gebakken en in plakken erop gelegd, erg lekker gerecht met pit!
Lekker Kitty, leuk om te horen! 🙂
Erg lekker. Erg makkelijk. Iedereen tevreden. Doorgestuurd aan vrienden . Gaat in het receptenboekje ?
Erg lekker. Erg makkelijk. Gemaakt met de teriyaki reepjes van de Lidl uit de ik ben nog goed vitrine. Dus voor bijna niets gemaakt. Doorgestuurd aan vrienden . Gaat in het receptenboekje ?
Fijn dat het recept in de smaak viel Monique! En lekker makkelijk met teriyakireepjes, goed idee 🙂
Wat hebben wij zitten smullen van dit gerecht! Lekker met wat kroepoek erbij
Vandaag gegeten maar met zilvervliesrijst ook heerlijk ga het zeker vaker maken en misschien ook wel met het idee hierboven teriyaki reepjes.
Lekker Anja, leuk om te weten dat het met rijst ook kan! 🙂
Yooooooo Tim en Erik! Vandaag dit recept gemaakt voor 4 personen met 600 gram bief. Ik heb het recept op eigen houtje aangepast en heb de sojasaus verdubbeld. Dat was iets teveel van het goede want het was knetterzout hahaha! Qua smaak was het verder heerlijk, volgende keer alleen wat minder sojasaus. Wordt een blijvertje hier! Wat zouden jullie doen met de sojasaus als je 600 gram bief gebruikt?
Hi Linda, ja dan wordt het inderdaad wel wat zout allemaal. De volgende keer zou je bijvoorbeeld wat water toe kunnen en een klein beetje extra sojasaus, anders wordt het te zout. Succes!
Een lekkere smaaksensatie.
Bedankt voor het heerlijk recept.!!
Robbie.