Home Erik's Asia Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

gezonde en gevarieerde maaltijd

door SmaakMenutie
Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Verzoekje

Een van onze lezers vroeg ons om een lekker wokrecept voor ossenhaaspuntjes met groenten in een Oosterse saus. Uiteraard hebben wij daar iets heerlijks voor!

In dit recept gebruiken we biefstukreepjes, maar je kunt net zo goed ossenhaaspuntjes nemen. Net waar je zin in hebt, wat je lekkerder vindt of wat je toevallig al in huis hebt.

Biefstukreepjes in teriyakisaus

Deze smakelijke combinatie van mals vlees, knapperige groenten en een zelfgemaakte teriyakisaus zorgt niet alleen voor een heerlijke maar ook een snelle maaltijd.

Klassieke Japanse saus

Teriyakisaus is een klassieke Japanse saus die gerechten een diepe, tikkie hartige en lichtzoete smaak geeft. De basis bestaat uit sojasaus, maar deze wordt verrijkt met ingrediënten zoals gembersiroop, knoflook en rode peper voor extra pit.

Teriyakisaus maken
Zelf teriyakisaus maken

In dit recept mengen we sojasaus met gembersiroop, maïzena voor de binding, fijngehakte knoflook, fijngesneden rode peper, het sap van een halve limoen en een scheutje water. Deze saus bindt mooi en trekt lekker snel in het vlees en de groenten, waardoor alle smaken perfect samenkomen.

Verse groenten voor een kleurrijke maaltijd

Bij een wokgerecht als dit mogen verse groenten natuurlijk niet ontbreken. Wij kiezen voor een combinatie van wortel, champignons en paprika. De wortel zorgt voor een lichte zoetigheid en een knapperige bite, terwijl de champignons zorgen voor hartigheid.

Biefstukreepjes recept

De paprika voegt niet alleen een mooie kleur toe, maar natuurlijk ook smaak. Je kunt naar wens variëren met andere groenten, zoals sugar snaps, broccoli of paksoi.

De bereiding: snel en eenvoudig

Het bereiden van biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus is echt super simpel en snel. Bak de biefstukreepjes of ossenhaaspuntjes kort op hoog vuur, zodat ze lekker mals blijven. Pas op, niet te lang anders worden ze taai! Haal ze uit de pan en roerbak vervolgens de groenten tot ze beetgaar zijn.

Japanse teriyaki saus
Teriyakisaus

En ondertussen bereid je de zelfgemaakte teriyakisaus. Vervolgens gaan de biefstukreepjes er weer bij samen met de eiernoedels en het teriyakisausje. Meng het geheel goed door en laat kort sudderen zodat de smaken goed intrekken. That’s all!

Afmaken en serveren

Maak het geheel af met een schijfje limoen en wat fijngesneden lente-ui voor een frisse touch. Serveer direct en geniet in een mum van tijd van een gezonde, smaakvolle én voedzame maaltijd. Succes gegarandeerd!

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 52 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk(reepjes)
  • 250 g kastanje champignons
  • 160 g eiernoedels
  • 70 ml sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el maizena
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Snijd 250 g biefstuk in reepjes en bestrooi met peper en zout. Je kan natuurlijk ook kant en klare biefstukreepjes gebruiken.
  • Snijd 250 g kastanjechampignons in plakjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Snijd tevens een 1/2 winterpeen in dunne plakjes en snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn.
  • Maak ondertussen ook de eiernoedels klaar. Meestal door deze 4-5 minuten te weken in kokend water.
  • Neem een wok en roerbak de biefstukreepjes in een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur rondom bruin in maximaal 2-3 minuten. Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumpapier weg.
  • Bak vervolgens eerst de champignons tot ze mooi bruin gebakken zijn. Voeg nu de winterpeen en rode paprika toe. Roerbak al omscheppend alles nog circa 3 minuten.
  • Maak ondertussen een teriyakisausje door 70 ml sojasaus te mengen met 1 el gembersiroop, 1 el maizena, de 2 fijngesneden tenen knoflook, 1 fijngesneden rode peper, sap van 1/2 limoen en 2-3 el water. Mix goed door elkaar.
  • Voeg de biesftukreepjes samen met de eiernoedels toe aan het geheel en vermeng alles grondig samen met het zojuist gemaakte sausje. Laat alles nog even op middelhoog vuur goed warm worden. Serveer met verse lente-ui en schijfjes limoen.

Biefstukreepjes met groenten in teriyakisaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Sil 15 mei 2025 - 16:45

Bedankt voor het recept het was heerlijk de pan was leeg 😉😜 en voor herhaling vatbaar.

Reply
Robbie 23 juli 2023 - 18:23

Een lekkere smaaksensatie.
Bedankt voor het heerlijk recept.!!
Robbie.

Reply
Linda 6 juli 2021 - 17:33

Yooooooo Tim en Erik! Vandaag dit recept gemaakt voor 4 personen met 600 gram bief. Ik heb het recept op eigen houtje aangepast en heb de sojasaus verdubbeld. Dat was iets teveel van het goede want het was knetterzout hahaha! Qua smaak was het verder heerlijk, volgende keer alleen wat minder sojasaus. Wordt een blijvertje hier! Wat zouden jullie doen met de sojasaus als je 600 gram bief gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:26

Hi Linda, ja dan wordt het inderdaad wel wat zout allemaal. De volgende keer zou je bijvoorbeeld wat water toe kunnen en een klein beetje extra sojasaus, anders wordt het te zout. Succes!

Reply
Anja 27 april 2021 - 20:01

Vandaag gegeten maar met zilvervliesrijst ook heerlijk ga het zeker vaker maken en misschien ook wel met het idee hierboven teriyaki reepjes.

Reply
SmaakMenutie 28 april 2021 - 09:38

Lekker Anja, leuk om te weten dat het met rijst ook kan! 🙂

Reply
1 2