Vuurvlees
Beef bulgogi is een in Korea zeer populair (barbecue)gerecht van rundvlees, dat letterlijk vuurvlees betekent. Aangezien het van oudsher boven het open vuur gegrild wordt. Wij kiezen voor biefstuk dat we zelf in smalle reepjes hebben gesneden. Maar voorgesneden biefstukpuntjes of runderreepjes kunnen ook prima. Vervolgens wordt het vlees minimaal 1 uur gemarineerd in de heerlijke bulgogi saus bestaande uit onder meer sojasaus, gember en peer (ja, je leest het goed) en dé smaakmaker: gochujang, een Koreaanse chili pasta. Verrassend genoeg verkopen de grote supermarkten dit gewoon in de winkel. Maar uiteraard kan je het ook vinden bij elke toko. Toch niet te koop bij jou in de buurt? Dan is sambal oelek het beste alternatief. Na het marineren grill je het vlees kort aan. Serveer met witte rijst en kimchi (Koreaanse gefermenteerde groenten). Heb je de tijd niet voor die laatste, kies dan net als wij voor wat frisse atjar.
9 reacties
Hoi! Vaak maak ik recepten van jullie website en ik ben erg enthousiast! Ik denk dat jullie misschien wel mijn favoriete go-to zijn voor inspiratie voor het avondeten.
Nu wil ik graag deze Beef bulgogi maken, maar kan in deze tijd in de supermarkt geen peer krijgen. Wat zou een goed alternatief zijn? Misschien appel?
Dank voor alle lekkere inspiratie! Groetjes, Jules
Leuk om te horen Jules! Peer is in dit gerecht echter heel essentieel, wellicht bij de groenteboer?
Dit vinden wij enorm lekker, met een rawit erdoor en smikkelen maar. Top !
In plaats van een peer kun je kijken bij de Lidl naar een peerappel, ze zijn per stuk verpakt . Zien er uit als een lichtgele appel maar smaken als een peer . Deze is uitermate geschikt voor de koreaanse gerechten omdat die wat harder is dan onze peren .
Goedemiddag,
Als ik 420 gram vlees neem hoeveel keer de marinade is het dan alvast bedankt.
Daar red je het ook wel mee hoor! Je kan hooguit een beetje ketjap toevoegen 🙂
Weer een heerlijk gerecht! De peren in de supermarkt waren nog te hard. Maar met peer uit blik was het ook heerlijk!
Super lekker! Ga het zeker vaker maken!
Een heerlijk verrassend gerecht, zal beslist vaker op tafel komen.