Home Brunch en lunch Croissantcake met bosvruchten

Croissantcake met bosvruchten

door SmaakMenutie
Ontbijtcake van croissants met bosvruchten

Lekker en luchtig

Voor als je op zoek bent naar een origineel en lekker ontbijtje, maak dan eens deze heerlijke ontbijtcake van croissants en bosvruchten. Dat je meer kan met een croissant bewijst dit gerecht maar weer eens 😉 Het zorgt ervoor dat de cake lekker luchtig wordt en de bosvruchten maken het tot een kleurrijk geheel. Heb je geen tijd of zin om het ‘s ochtends te maken? Doe dan de voorbereidingen de avond ervoor, plaats het in de koelkast en zodra je uitgeslapen bent de volgende ochtend schuif je het zo hoppa de oven in! Easy!

Ontbijtcake van croissants met bosvruchten

Croissantcake met bosvruchten

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.7/5
( 23 keer gestemd )

Ingrediënten

3 croissants
2 eieren
250 ml melk
200 g naturel roomkaas (bijv. MonChou)
125 g suiker
100 g blauwe bessen
100 g frambozen
1 tl vanille extract
Poedersuiker

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Neem een middelgrote ovenschaal (die van ons is 18x25 cm). Verscheur 3 croissants en verdeel over de schaal. Voeg tevens 100 gr frambozen en 100 gr blauwe bessen toe.
  • Klop 200 gr roomkaas luchtig samen met 125 gr suiker, 1 tl vanille extract en 2 eieren. Dit kan met de hand of met je keukenmachine. Voeg vervolgens rustig en in enkele fases 250 ml melk toe.
  • Giet het mengsel in de ovenschaal en laat vervolgens minstens 20 minuten staan. Je zou het zelfs al de avond van te voren kunnen maken.
  • Bak circa 35 (tot 45) minuten in de voorverwarmde oven. Als het bovenop te snel gaat kan je altijd de laatste minuten een stukje aluminiumfolie over de schaal doen. Het is maar net wat voor oven je hebt.
  • Serveer warm en met wat poedersuiker.

Beslag ontbijtcake Beslag ontbijtcake Ontbijtcake van croissants met bosvruchten Ontbijtcake van croissants met bosvruchten

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

12 reacties

As Steijger 5 april 2018 - 08:01

De croissantcake stond 1e Paasdag op de brunchtafel en wat was hij lekker! ??

Reply
SmaakMenutie 5 april 2018 - 09:03

Wat leuk om te horen dat de cake in de smaak viel! Fijn! Groet, Tim

Reply
Alfred 24 april 2019 - 19:37

Met Pasen dit heeeeeerlijke gerecht gemaakt, bedankt voor het recept. Ga het niet alleen met Pasen maken maar veel vaker!

Reply
SmaakMenutie 25 april 2019 - 09:32

Haha leuk om te horen Alfred en uiteraard graag gedaan! Je hoeft het inderdaad niet alleen met Pasen te maken, kan eigenlijk altijd wel 🙂

Reply
Ingrid 1 april 2021 - 09:02

Hoi, hoi, ziet er lekker uit. Lijkt een beetje op annanasprol of vergis ik me?
Maakte mijn moeder vroeger.

Reply
SmaakMenutie 1 april 2021 - 10:42

Haha ergens in de verte wel ja! 🙂

Reply
Annerie 1 april 2021 - 14:21

Dit lijkt mij heerlijk!Dit ga ik echt klaarmaken voor het Paasontbijt! Als ik het goed lees kan ik dus de schaal helemaal de avond ervoor klaarmaken en hem de volgende dag alleen maar in de oven schuiven? Dank voor jullie heerlijke recepten!!!

Reply
SmaakMenutie 1 april 2021 - 15:36

Leuk Annerie! En klopt, de avond ervoor kan je de voorbereidingen doen zodat je het de volgende morgen alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Geniet ervan!

Reply
Geertje 2 april 2021 - 05:11

Alweer een lekker (brunch) recept! Komt op de tafel te staan 🍽 🐰🐣🥳
Alle ingrediënten op mijn boodschappenlijstje gezet. Wel een vraagje over de melk, volle of half volle melk?
Ben benieuwd, we gaan ervan genieten!!

Reply
SmaakMenutie 2 april 2021 - 09:23

Lekker Geertje! Halfvolle is prima hoor 🙂

Reply
Noor 4 april 2021 - 11:45

De cake was heerlijk!
Wat hebben jullie geweldige recepten. Ik heb jullie een paar weken geleden ‘ontdekt’. Al een paar keer iets van jullie op tafel gezet en met veel succes!!

Reply
SmaakMenutie 4 april 2021 - 12:55

Leuk te horen Noor! Fijn dat onze recepten een succes zijn 🙂

Reply