14,2K
Lekker bij kruidige gerechten
Atjar (Indisch voor zuur) is een bijgerecht dat, door zijn zure en frisse smaak, uitermate goed past bij Indische, gekruide gerechten. Atjar ketimoen is net als atjar tjampoer verkrijgbaar bij elke willekeurige supermarkt op de hoek. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Leuk om te doen en echt heel erg makkelijk. Gesneden stukjes komkommer (ketimoen) in zuur: heerlijk bij Indische vleesgerechten als ajam smoor en babi pangang. Maar bijvoorbeeld ook bij nasi goreng of wat dacht je van bami goreng.
50 reacties
Wellicht lees ik eroverheen. Maar moet het mengsel eerst afgekoeld zijn voordat je het afsluit en op zijn kop zet?
Hoeft niet helemaal koud te zijn hoor Mandy, als je het maar even een beetje laat afkoelen 🙂
Ik wil dit ook gaan maken en vraag mij af of ik dit ook nog kan wecken?
Dit is uitstekend geschikt om te wecken Lydia! 🙂
Deze Atjar blijft een feestje.
Bij gebrek aan kemirinoten heb ik 1,5 el Seroendeng in de mixer erbij gegooid voor de boemboe, dat blijkt een waar succes!
Ipv Gula Djawa gewoon bruine basterd suiker gebruikt en een klein scheutje ketjap manis voor de donkere kleur. Alvast prep voor de Be Celeng Base Manis morgen, met boontjes.
Leuk te horen Ronin! En goed te horen dat seroendeng ook kan ipv kemirinoten. Geniet van de be celeng en boontjes! 🙂
Lekker!! Gemaakt voor bij mijn rijsttafel!
Lekker Judy! Atjar is echt onmisbaar bij de rijsttafel, dus heel goed 🙂
Hi, wat is Gula djawa en waar haal je dat?
Dat is (vloeibare) palmsuiker en haal je bij de toko. Maar is tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt te koop. Mocht je er niet aan kunnen komen, gebruik dan wat bruine basterd suiker!