Weggooien is zonde
Heb je heerlijke witte asperges gemaakt zoals deze klassieker met gerookte zalm? Gooi de schillen dan niet weg! Dat zou echt zonde zijn als je weet dat je met de restjes een verrukkelijke romige aspergesoep kan maken. Kook de schillen gewoon in het (asperge)water. Je kan zelfs na het koken het geheel laten afkoelen en de volgende dag afmaken. Dan trekken de smaken helemaal goed in. Dit is zo simpel. Vanaf nu gooi je het afval nooit meer weg. Als final touch kook je er nog een eitje en eventueel een aantal verse asperges bij en klaar!
12 reacties
Wat moet je met dat hart of zacht gekookt ei .Moet dat in de asperge soep
Lekker in stukjes door de soep doen 🙂
Waar zijn de asperges? Je hebt het over de schillen en de harde onderkant van de asperges. Misschien moet je het recept aanpassen. Of gooi je deze weg?😢😉
Als je deze over hebt gooi ze er lekker in, maar wij maken de soep van de schillen van asperges die we al op hebben 😉
De schillen en onderkanten van 500 gram asperges of 500 gram schillen en onderkanten?
De schillen en onderkanten (de resten) van 500 g asperges Edwin!
Vanavond jullie recept van witte asperges maken, en dan van de schillen en onderkanten een heerlijke soep maken.
Super makkelijke recepten waar wij zoals altijd heerlijk van genieten.
Weer heel veel dank.
Groet Henny
Leuk Henny, we hopen dat de asperge-recepten ook in de smaak vielen 🙂
Ja die waren ook heerlijk, beide gemaakt met zalm en ham.
Nogmaals bedankt ervoor.
Ga zo door.
Groet Henny
Heerlijk die asperges, ik heb vers gerookte zalmbuikjes gebruikt, super lekker. Een dag erna de soep ervan, smullen. Maak overigens veel van jullie recepten, altijd lekker.
Perfecte recept ik heb voor resturant van mijn man gemaakt mensen vonden heerlijk alleen ipv gronte bollion heb ik kip bollion gebruikt ik vond meer smaakje .
Heerlijk recept. Dank hiervoor. De asperges kook ik op mijn eigen manier met ham, gekookt ei en nieuwe aardappels en hollandaisesaus. Maar van de schillen en harde uiteinden deze soep gemaakt en de restjes asperge, ei en ham er doorheen gedaan plus een scheutje kookroom..
Een culinair soepje. Heerlijk!