Home Salades en soepen Aspergesoep

Aspergesoep

lekker romig

door SmaakMenutie
Aspergesoep

Weggooien is zonde

Heb je heerlijke witte asperges gemaakt zoals deze klassieker met gerookte zalm? Gooi de schillen dan niet weg! Dat zou echt zonde zijn als je weet dat je met de restjes een verrukkelijke romige aspergesoep kan maken. Kook de schillen gewoon in het (asperge)water. Je kan zelfs na het koken het geheel laten afkoelen en de volgende dag afmaken. Dan trekken de smaken helemaal goed in. Dit is zo simpel. Vanaf nu gooi je het afval nooit meer weg. Als final touch kook je er nog een eitje en eventueel een aantal verse asperges bij en klaar!

Aspergesoep

Aspergesoep

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 68 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges (de schillen)
  • 125 g ham(blokjes) (optioneel)
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 el bloem
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng 750 ml water aan de kook (of gebruik het aspergewater) samen met 1 verkruimeld bouillonblokje. Voeg de schillen en de harde onderkanten van de asperges toe en laat het geheel zo'n 45 minuten licht koken.
  • Haal de soep door een zeef en schenk de heldere bouillon over in een andere pan of schaal.
  • Gebruik de soeppan van zojuist om 20 gr boter te smelten op laag vuur. Roer hier 2 el bloem doorheen tot de bloem is opgenomen en je een roux hebt.
  • Voeg nu een flinke soeplepel van de gezeefde bouillon toe en roer met een garde. Je zal zien dat de soep gebonden wordt. Voeg nu stap voor stap de rest van de bouillon toe.
  • Kook een eitje en voeg het toe samen met eventueel wat ham(blokjes), stukjes asperge en gesneden verse peterselie. En klaar! Een overheerlijk 'afval' soepje.

Aspergesoep recept AspergesoepAsperge soep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

12 reacties

Willy CLUwaert 22 juni 2020 - 15:40

Wat moet je met dat hart of zacht gekookt ei .Moet dat in de asperge soep

Reply
SmaakMenutie 23 juni 2020 - 12:21

Lekker in stukjes door de soep doen 🙂

Reply
Elisa 13 mei 2021 - 10:43

Waar zijn de asperges? Je hebt het over de schillen en de harde onderkant van de asperges. Misschien moet je het recept aanpassen. Of gooi je deze weg?😢😉

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2021 - 10:47

Als je deze over hebt gooi ze er lekker in, maar wij maken de soep van de schillen van asperges die we al op hebben 😉

Reply
Edwin Broekhuizen 7 juni 2021 - 17:29

De schillen en onderkanten van 500 gram asperges of 500 gram schillen en onderkanten?

Reply
SmaakMenutie 10 juni 2021 - 16:57

De schillen en onderkanten (de resten) van 500 g asperges Edwin!

Reply
Henny 13 juni 2021 - 16:11

Vanavond jullie recept van witte asperges maken, en dan van de schillen en onderkanten een heerlijke soep maken.
Super makkelijke recepten waar wij zoals altijd heerlijk van genieten.
Weer heel veel dank.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:40

Leuk Henny, we hopen dat de asperge-recepten ook in de smaak vielen 🙂

Reply
Henny 14 juni 2021 - 18:46

Ja die waren ook heerlijk, beide gemaakt met zalm en ham.
Nogmaals bedankt ervoor.
Ga zo door.

Groet Henny

Reply
Roel Smeding 3 mei 2022 - 16:33

Heerlijk die asperges, ik heb vers gerookte zalmbuikjes gebruikt, super lekker. Een dag erna de soep ervan, smullen. Maak overigens veel van jullie recepten, altijd lekker.

Reply
Roya 15 juni 2023 - 20:02

Perfecte recept ik heb voor resturant van mijn man gemaakt mensen vonden heerlijk alleen ipv gronte bollion heb ik kip bollion gebruikt ik vond meer smaakje .

Reply
Ernst 26 april 2024 - 17:08

Heerlijk recept. Dank hiervoor. De asperges kook ik op mijn eigen manier met ham, gekookt ei en nieuwe aardappels en hollandaisesaus. Maar van de schillen en harde uiteinden deze soep gemaakt en de restjes asperge, ei en ham er doorheen gedaan plus een scheutje kookroom..
Een culinair soepje. Heerlijk!

Reply