Home Desserts en taarten Mini tiramisu limoncello

Mini tiramisu limoncello

door SmaakMenutie
Mini tiramisu limoncello

Heerlijke afsluiter

Onze tiramisu limoncello is een van de meest bekeken recepten op zowel onze site als op Pinterest. Daarom kon deze kleine versie echt niet uitblijven. Een heerlijke afsluiter van het diner. Maar ook heerlijk als taartje bij de koffie. Check hier de video op ons YouTube kanaal om te zien hoe super makkelijk dit recept is om te maken. Je kan het trouwens prima een dag van te voren maken. Ideaal toch!

Mini tiramisu limoncello

Mini tiramisu limoncello

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.3/5
( 301 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 g (magere) kwark
  • 300 ml slagroom
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 1 zakje klopfix
  • 6 el poedersuiker
  • 2 el lemon curd
  • 3 tl kristalsuiker
  • Handje amandelen
  • Verse munt (garnering)

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord en laat afkoelen.
  • Roer met een spatel of lepel 250 gr mascarpone los samen met 200 gr kwark en 2 flinke el lemon curd. Zet even weg.
  • Klop 300 ml slagroom lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Neem 6 glaasjes en begin met een klein beetje mascarpone-kwarkmengsel. Dip de lange vingers een paar seconden in de afgekoelde limoncello en plaats op het mascarpone-kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals en eindig met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat circa 30-60 minuten opstijven in de koelkast.
  • Decoreer met een takje munt en wat (geroosterde) amandelen.

Ingrediënten tiramisu Tiramisu limoncello recept Tiramisu limoncello recept Limoncello taart Limoncello tiramisu

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

11 reacties

Lily 18 december 2020 - 06:59

Kun je de limoncello voor iets vervangen zonder alcohol?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 09:14

Hoi Lilly, ongeveer driekwart van de alcohol verdampt maar je zou ook een alcoholvrije limoncello kunnen gebruiken!

Reply
Miriam 22 december 2020 - 13:15

Hoever van te voren kan ik dit maken? Vandaag maken en overmorgen eten? Of is dit te lang

Reply
SmaakMenutie 22 december 2020 - 17:13

Hi Miriam, dat wordt wel wat sompiger maar in principe niet minder lekker. Moet wel kunnen dus!

Reply
Marly 22 december 2020 - 23:02

Kan ik ook kant en klare echte slagroom gebruiken want ik vind klop fix nergens.

Reply
SmaakMenutie 23 december 2020 - 12:59

Ja hoor dat kan Marly!

Reply
Ingrid 25 december 2022 - 14:20

Net gemaakt om morgen te eten!!!!! Ziet er prachtig uit.

Reply
Ton 2 januari 2023 - 17:00

Ik had ze voor de kerst gemaakt. Wat een succes. Geweldig recept

Reply
Renske 14 december 2023 - 19:13

Super lekker en leuk.

Reply
Marielle Lensen 26 december 2023 - 11:18

Het beste toetje ever! Ik maak al zeker 3 jaar dankbaar gebruik van dit recept voor mijn cateringopdrachten. Het zorgt telkens voor enthousiaste reacties. Ook handig want je kunt het een dag vantevoren maken, de smaken trekken er dan nog beter in. Dankjewel voor dit heerlijke recept!

Reply
Anneke Schroevers 15 januari 2024 - 12:21

Hoeveel kcal is dit toetje ?

Reply