Home Desserts en taarten Mini tiramisu limoncello

Mini tiramisu limoncello

door SmaakMenutie

Heerlijke afsluiter

Onze tiramisu limoncello is een van de meest bekeken recepten op zowel onze site als op Pinterest. Daarom kon deze kleine versie echt niet uitblijven. Een heerlijke afsluiter van het diner. Maar ook heerlijk als taartje bij de koffie. Check hier de video op ons YouTube kanaal om te zien hoe super makkelijk dit recept is om te maken. Je kan het trouwens prima een dag van te horen maken. Ideaal toch!

Mini tiramisu limoncello

Mini tiramisu limoncello

Onze tiramisu limoncello is een van de meest bekeken recepten op zowel onze site als op Pinterest. Daarom kon deze kleine versie echt niet uitblijven. Desserts en taarten Mini tiramisu limoncello, dessert, toetje Italiaans Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.6/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr mascarpone
200 gr (magere) kwark
100 ml limoncello
300 ml slagroom
1 pak lange vingers (28 stuks)
1 zakje klopfix
2 citroenen
3 tl suiker
2 el lemon curd
6 el poedersuiker
Handje amandelen
Verse munt (garnering)

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord en laat afkoelen.
  • Roer met een spatel of lepel 250 gr mascarpone los samen met 200 gr kwark en 2 flinke el lemon curd. Zet even weg.
  • Klop 300 ml slagroom lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Neem 6 glaasjes en begin met een klein beetje mascarpone-kwarkmengsel. Dip de lange vingers een paar seconden in de afgekoelde limoncello en plaats op het mascarpone-kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals en eindig met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat circa 30-60 minuten opstijven in de koelkast.
  • Decoreer met een takje munt en wat (geroosterde) amandelen.

Ingrediënten tiramisu Tiramisu limoncello recept Tiramisu limoncello recept Limoncello taart Limoncello tiramisuHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!