Home Desserts en taarten Waanzinnige Key lime pie (limoentaart)

Waanzinnige Key lime pie (limoentaart)

door SmaakMenutie

Heerlijk fris en zo klaar

Een taart die binnen een half uurtje klaar is? Yes! Deze heerlijke limoentaart is zo klaar. Nog sneller dan een echte ‘key lime pie’, want key limes zijn ieniemienie limoentjes uit Florida (de Keys) en wij gebruiken gewoon de grote limoenen.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Key lime pie recept

Key lime pie

Een taart die binnen een half uurtje klaar is? Yes! Deze heerlijke limoentaart is zo klaar. Nog sneller dan een echte 'key lime pie', want key limes zijn... Desserts en taarten Waanzinnige Key lime pie (limoentaart) European Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.4/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr koekjes (bastogne, digestive, San Francisco)
125 gr ongezouten roomboter
4 limoenen
4 eieren (het eigeel)
1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
Slagroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden.
  • Maal de koekjes (ik gebruikte 'San Francisco' koekjes die nog ik de kast stonden) tot kruim met een keukmachine of de kom van de staafmixer.
  • Verwarm 125 gr boter op laag vuur in een pannetje tot deze gesmolten is. Roer de boter door de koekjeskruim.
  • Verdeel dit over de bodem van een springvorm (24 cm) en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast.
  • Knijp het sap uit 4 limoenen en bewaar van 2 limoenen ook de rasp van de schil.
  • Klop van 4 eieren het eigeel los in een kom (of keukenmachine). Voeg al kloppend een blikje gecondenseerde melk toe en stapsgewijs het sap van de limoenen.
  • Giet het limoenmengsel over de taartbodem en plaats de taart ongeveer 15-20 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen en verder opstijven in de koelkast (minstens een uur).
  • Maak af met mooie toefjes slagroom en de limoenrasp! Heerlijk!

Key lime pie limoentaart

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Jaleesa 16 oktober 2018 - 08:53

Kun je deze taart ook goed een dag van te voren maken? Of gaat dat ten koste van de bodem etc? Bedankt alvast!

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2018 - 08:39

Hi Jaleesa, ja hoor je kan hem best een dagje van te voren maken. Dan zou ik het wel die avond ervoor doen, zodat ie zo vers mogelijk is. Ik zou dan wel de slagroomtoefjes en de limoenrasp pas doen als je hem serveert 🙂 Succes! Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Laura 1 februari 2019 - 15:38

Wij hebben hem al enkele keren gemaakt, erg lekker! Slagroom doen we idd apart maar de taart kan je best lang lekker houden!! Toppertje!

Reply
SmaakMenutie 1 februari 2019 - 16:02

Hoi Laura, ja lekker is-ie hè?! Leuk om te horen 🙂

Reply