Home Desserts en taarten No-bake! Tiramisu limoncello (Video!)

No-bake! Tiramisu limoncello (Video!)

door SmaakMenutie

Maak mij blij

Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu. Deze no-bake tiramisu met limoncello is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn; de alcohol verdampt geheel.

‘Tiramisù’ (Italiaans) betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’, oftewel: maak mij blij. Nou dat gaat met deze variant wel lukken 😉 Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Zie de video hierboven maar. Abonneer je nu ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten!

Op zoek naar meer taarten? Kijk dan even hier.

Tiramisu limoncello

Tiramisu-limoncellotaart

Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te... Desserts en taarten Tiramisu-limoncellotaart, taart, cake, no bake Italiaans
No-bake! Tiramisù limoncello
Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu. Deze no-bake tiramisu met limoncello is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn; de alcohol verdampt geheel. 'Tiramisù' (Italiaans) betekent letterlijk 'trek mij omhoog', oftewel: maak mij blij. Nou dat gaat met deze variant wel lukken 😉 Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Kijk maar.
Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

1 pak lange vingers (28 stuks)
100 ml limoncello
2 citroenen
3 tl suiker
250 gr mascarpone
2 el lemon curd
200 gr (magere) kwark
300 ml slagroom (evt. kant-en-klaar)
1 zakje klopfix (optioneel, kan je gewoon bij de supermarkt kopen)
6 el poedersuiker (of gewone suiker)
Geschaafde amandelen (ter garnering)
Springvorm (18 cm)

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.
  • Roer met een garde of spatel (of keukenmachine) 250 gr mascarpone los samen met 200 gr kwark en 2 à 3 el lemon curd.
  • Klop 300 ml slagroom (hier is de keukenmachine wel heel handig voor) lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Dip nu de lange vingers, kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (18 cm). Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone- kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met wat citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen. Buon appetito!

Tiramisu limoncelloRecept tiramisu limoncelloHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Klopfix (van dr. Oetker) kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit zorgt voor stevigheid van je slagroom.

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Marjolijn 11 november 2017 - 15:59

Jaaaa.. dit is het perfecte nagerecht voor met kerst :).

Reply
SmaakMenutie 12 november 2017 - 10:25

Hoi Marjolijn, dit recept is zeker ideaal voor met Kerst! En ook nog makkelijk om te maken 😉 Eetsmakelijk alvast!

Reply
Marja 12 november 2017 - 23:48

Ook lekker voor bij koffie denk ik 😍

Reply
SmaakMenutie 13 november 2017 - 09:30

Jazeker! 🙂

Reply
Annemarie 15 november 2017 - 16:48

Zo te zien moet de fles weer uit de vriezer gevist gaan worden😍

Reply
SmaakMenutie 15 november 2017 - 17:11

Dat zou ik zeker doen 😉 Geniet ervan!

Reply
Frieda 16 november 2017 - 08:43

Lijkt me heerlijk, maar blijft het niet aan de bodem en kant plakken van de springvorm?

Reply
SmaakMenutie 16 november 2017 - 10:21

Hoi Frieda, hij is ook heerlijk! Als je de bodem goed invet met boter blijft het zeker niet plakken. Je kan ook een stukje bakpapier knippen in de vorm van de bodem (gebruik de onderkant als mal, dan heb je direct de maat 😉 ). Als je de springvorm losmaakt dan kan je eventueel met een scherp mesje langs de rand gaan, dan komt het helemaal goed. No worries dus!

Reply
Ineke 19 november 2017 - 14:01

Superlekker recept. Als nagerecht of bij de koffie. Volle kwark gebruikt en 3 flinke eetlepels lemon curd.

Reply
SmaakMenutie 19 november 2017 - 16:25

Mmm lekker Ineke! Dan was die van jou nog net iets zoeter en je kan inderdaad zowel volle als magere kwark gebruiken 🙂

Reply
Jacintha 30 november 2017 - 16:56

Stomme vraag misschien, maar waar koop ik lemon curd?

Reply
SmaakMenutie 30 november 2017 - 18:37

Hoi Jacintha, lemon curd kan je gewoon bij de (meeste) supermarkten kopen. Wij hebben van het merk ‘Chivers’ bij de AH gekocht.

Reply
Hilde 2 december 2017 - 13:00

Kan ik deze een dag van te voren maken?

Reply
SmaakMenutie 2 december 2017 - 15:21

Hi Hilde, jazeker dat kan!

Reply
Brigit 20 december 2017 - 13:34

Kan hij in de vriezer?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2017 - 15:00

Hallo Brigit, dat hebben wij nog niet geprobeerd. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dat de tiramisu ten goede komt. Maar je kan ‘m makkelijk 1 of 2 dagen van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren 🙂 Veel plezier!

Reply
Laura 10 juli 2018 - 16:11

Is hier geen gelatine in nodig? Is de klop-fix stevig genoeg?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2018 - 10:51

Hi Laura, nee hoor je hebt geen gelatine nodig. Klop-fix is voldoende. Smakelijk! 🙂

Reply
Riet 28 december 2018 - 11:55

Als je opgeklopte slagroom hebt moet er dan nog klopfix door ??en de slagroom is al gezoet
Groet Riet

Reply
SmaakMenutie 28 december 2018 - 12:17

Hallo Riet, nee als je al opgeklopte slagroom hebt dan hoeft dat niet meer! 🙂

Reply
Riet 17 januari 2019 - 23:17

Heerlijk recept vele toetjes met limoncello gegeten maar deze sprong er uit
Bedankt
Ik ga dit nog vaak maken
Groetjes

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2019 - 09:47

Hoi Riet, wat fijn dat ‘ie in de smaak viel en dat alles is gelukt! 🙂 Leuk dat je de tiramisu nog vaak gaat maken. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
Karin 27 oktober 2019 - 20:41

Gisteren gemaakt als nagerecht voor na een etentje. Heerlijk!
De restjes vandaag opgesmult, toen was dectiramisu nog lekkerder. Zeker boor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2019 - 09:31

Leuk om te horen Karin! Heerlijk inderdaad als nagerecht. Fijn dat je ervan gesmuld hebt 🙂

Reply
Pon 1 november 2019 - 13:00

Wat heerlijk!! Echt een aanrader. De kids vonden het ook verrukkelijk. Is er nog een alternatief voor de garnering?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:51

Fijn om te horen dat de taart bij iedereen in de smaak viel! Wat dacht je als alternatief van witte chocolade? 🙂

Reply