Home Pasta Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

door SmaakMenutie
Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Boordevol groenten

Houd je van pasta én van ovenschotels? Dan is deze pasta-ovenschotel echt een gerecht voor jou. De chorizo geeft een lekker pittige bite aan het geheel, maar kies voor een mildere variant vooral voor salami of cervelaat. Ook met de groenten kan je variëren – wij kozen de klassieke (pasta)groenten zoals courgette en paprika. Gebruik daarnaast een pittige strooikaas en natuurlijk een bol goede mozzarella. De voorbereidingen kosten slechts een kwartiertje werk en daarna laat je de oven de rest van het werk doen. Easy as that!

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Pasta ovenschotel met groenten en chorizo

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 165 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g penne
  • 200 g chorizo (of salami)
  • 150 g geraspte (oude) kaas
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Handje
  • verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Kook ondertussen 250 gr penne in 11-12 min al dente.
  • Snijd terwijl de pasta kookt alvast 1 chorizo- of salamiworst van 200 gr in blokjes, 1 prei in halve ringen, 1 courgette in kwartjes en 1 paprika in kleine stukjes.
  • Neem een ruime pan en bak de blokjes chorizo (zonder olie) enkele minuutjes aan.
  • Voeg vervolgens de gesneden prei, paprika en courgette toe. Bak al omscheppend het geheel enkele minuten mee.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout. Meng alles nog even goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.
  • Neem een ovenschaal en doe de helft van de pasta in de schaal. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en beleg met blaadjes verse basilicum.
  • Verdeel de rest van de pasta over de ovenschaal en verdeel over het geheel 1 bol in plakken gesneden mozzarella. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Pasta ovenschotel ingrediënten Pasta chorizo en groenten Pasta oven Pasta ovenschotel met groenten Ovenschotel pasta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

30 reacties

Hielco 1 september 2019 - 23:01

Hij was heerlijk!
We eten eigenlijk nooit chorizo maar zo vonden we het allemaal lekker!

Reply
SmaakMenutie 2 september 2019 - 09:05

Leuk om te horen Hielco, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Hielco 24 mei 2020 - 22:15

Deze maar weer eens gegeten vandaag. Hij was wederom geweldig. Om je vinger bij af te likken.

Reply
SmaakMenutie 25 mei 2020 - 12:01

Haha heel goed! 😀

Reply
Bo 1 januari 2023 - 13:09

Heerlijk recept, mijn man eet alleen geen chorizo.. Heb je nog een ander alternatief hiervoor? Zou dit kunnen met bijvoorbeeld rundercervelaat?

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2023 - 11:38

Ja hoor, een andere soortgelijke worst kan je er prima door vervangen 🙂

Marcel 8 september 2019 - 17:35

Lekker gerecht met de chorizo. Ik ging alleen de mist in bij de 8ste bullet en gooide hierbij alle geraspte kaas in de schaal. En toen ik bij de laatste bullet kwam zag ik dat ik geraspte kaas had moeten overhouden, ik had me vooraf wat beter kunnen verdiepen in het recept 🙂 Maar wellicht dat jullie de 8ste bullet kunnen aanpassen en hier vermelden dat de helft (?) van de geraspte kaas gebruikt moet worden.

Reply
SmaakMenutie 9 september 2019 - 12:23

Hoi Marcel, fijn dat de ovenschotel in de smaak viel! En je hebt zeker een punt vwb de kaas. We passen het direct aan! Bedankt voor je oplettendheid 🙂

Reply
Jolanda 2 mei 2023 - 19:39

Wat een heerlijk gerecht! De mannen in huis zijn vaak nogal kritisch , maar dit vonden ze heerlijk

Reply
Mieke 12 mei 2020 - 14:22

Wederom een gerecht om je vingers bij af te likken!!!!! ?

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2020 - 10:33

Dankjewel Mieke, leuk om te horen! Fijn dat je van onze recepten geniet 🙂

Reply
Rina 18 mei 2020 - 20:47

We hebben dit vanavond gegeten het was weer heerlijk zeker weten ook een blijvertje!

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2020 - 11:42

Fijn Rina, zo mogen we het horen! 🙂

Reply
Rob 18 mei 2020 - 23:09

Vandaag gemaakt… voor de zekerheid de penne slechts kort gekookt om ze niet overgaar te hebben als ze uit de oven komen. Moet de bedenker echt complimenteren. Heerlijk recept, blijft op de favorieten lijst staan

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2020 - 11:43

Thanks Rob! Leuk dat je het vaker gaat maken 🙂

Reply
Mieke 8 juni 2020 - 20:30

Complimenten voor jullie heerlijke recepten, de keuze is groot. Dit gerecht is super lekker 5*?

Reply
SmaakMenutie 9 juni 2020 - 10:34

Bedankt voor het compliment Mieke, erg leuk om te horen! En fijn dat dit recept in de smaak viel 🙂

Reply
Annie Laumen 27 juli 2020 - 17:24

Wederom een heerlijk recept.Top!!!!!

Reply
SmaakMenutie 28 juli 2020 - 10:44

Dankjewel Annie, leuk! 🙂

Reply
Gabriëlle 10 mei 2021 - 11:49

Super lekker recept. Ik heb dit recept alleen voor mijn dochter aangepast. Dus 1 schaal helemaal zoals dit recept. En de schaal van mijn dochter de tomatenblokjes vervangen voor 250ml kookroom. Deze was ook super lekker. Maar het is echt een blijvertje net zoals meer recepten.

Reply
SmaakMenutie 10 mei 2021 - 13:15

Leuk te horen dat jullie er beide van genoten hebben Gabriëlle!

Reply
Patricia 29 mei 2021 - 20:28

Deze ook gemaakt ,en was heel lekker ,dank u wel voor dit lekker gerecht .

Reply
SmaakMenutie 31 mei 2021 - 10:41

Graag gedaan Patricia, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Dirma 2 november 2021 - 21:36

Vandaag gemaakt, ik deed het ook fout met de kaas, het was wel duidelijk maar ik deed het fout 🤭🤭
We waren met z’n zessen en iedereen vond het heerlijk

Reply
Jeroen 25 juli 2022 - 19:10

Ik heb mij vanavond laten inspireren door wat er in de koelkast lag, en dat waren een gele en groene courgette. Deze schotel was een leuk recept om daar eens wat anders mee te maken. Omdat ik probeer minder vlees te gebruiken, heb ik de chorizo (hoewel ik er dol op ben) vervangen door een stel goede scheuten chipotle (dus gerookte) tabasco. Prima alternatief voor een vegetarische variant!

Reply
Marga 29 augustus 2022 - 18:41

voor het eerst gemaakt, en het was heerlijk. lekker pittig.

Reply
Henniw 29 augustus 2022 - 19:04

Guys…dit was weer een heerlijk recept! Wij zijn maar met z’n tweetjes dus er is genoeg over voor nog een keer deze week… 😋

Reply
Horssius Yvonne 16 oktober 2023 - 16:32

Was erg lekker! Nu van de 4e keer al gemaakt

Reply
Anja Verbakel 5 juli 2024 - 10:34

Kun je dit gerecht paar uur van tevoren al klaar maken of blijft er dan niks van de badilicum over?

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2024 - 14:56

Voor de smaak zouden wij het niet aanraden!

Reply