Home Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

met truffel mayonaise

door SmaakMenutie
Carpaccio rolletjes

In een handomdraai

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten heb je in een handomdraai gemaakt. Oké, je moet wel wat zorgvuldig zijn en het is misschien iets meer werk dan een wraprolletje, maar als ze eenmaal klaar zijn zullen je gasten versteld staan. Je kan overigens in plaats van truffel mayonaise ook pesto gebruiken of pesto-mayonaise. Het is bovendien een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.

Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 373 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g carpaccio
  • 25 g rucola
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 2 el truffel mayonaise
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 6 slierten. Laat de slierten komkommer goed uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten. Dep desgewenst goed droog. 
  • Beleg een sliert met komkommer voor ongeveer driekwart met carpaccio. Als de carpaccio erg dun is kan je het dubbelvouwen voor extra stevigheid.
  • Keer het geheel voorzichtig om en bestrooi met een snuf zout en peper. Bestrijk met een laagje truffel mayonaise, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2-3 blaadjes rucola. 
  • Rol het geheel heel voorzichtig op en bindt desgewenst vast met een stengel bieslook. Serveer direct.

Ingrediënten Carpaccio rolletjes Carpaccio rolletjes stap-voor-stap Carpaccio rolletjes recept Carpaccio rolletjes met rucola

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

33 reacties

Melanie 28 december 2024 - 16:40

Hallo Tim en Erik, bedankt voor al jullie heerlijke kerst tips. Ik heb er gretig gebruik van gemaakt. Kerstavond is bij ons altijd uitgebreid dineren maar omdat ik geen keuze kon maken tussen al jullie tips heb ik gekozen om een trio te maken van dit carpaccio torentje, een tonijn tartaar en een garnalen cocktail. Het was heerlijk. Wel heb ik de komkommer vervangen met courgette (even aangegrild) en in de tonijn de komkommer vervangen met avocado. Er zijn hier wat komkommer allergieën. Het is jammer dat ik geen foto bij de reactie kan plaatsen. 😉 bedankt voor de kerstmenu mailtjes. Heeft mij erg geholpen met inspiratie voor de avond.

Reply
Wil 17 december 2023 - 09:26

Jullie maken echt geweldige en originele gerechten. Ik heb er al heel wat gemaakt! Het was smullen. Printen via de printknop lukt niet via een Iphone. Je krijgt dan 3 blz. Dat is een beetje jammer.

Reply
1 2 3 4