Sushi, maar dan met brood
We hebben al flink wat wraprolletjes en hapjes gemaakt, maar deze broodsushi is weer totaal iets nieuws. En zeg nou zelf, hoe leuk zijn ze om een keer te serveren?
In plaats van nori en rijst gebruik je gewoon wit brood, dat rol je plat met een deegroller en vul je met lekkere ingrediënten. Zo maak je in no time een vrolijke, feestelijke snack die er leuk uitziet én gewoon lekker is.
Perfect voor kinderfeestjes
Dit hapje is echt perfect voor een kinderfeestje. Het brood platrollen met een deegroller is al een feestje voor de meeste kinderen op zich. Daarna beleggen, oprollen, en hupsakee, je broodsushi is klaar. Geen gedoe met plakkerige rijst of lastige techniek. Bovendien kun je eindeloos variëren met de inhoud, dus er is voor ieder wat wils. Ideaal dus voor een kinderfeestje, lunch of gezellige borrel.
Onze favoriete combinaties
Wij gingen voor twee varianten: eentje met zalm en eentje vegetarisch. De zalmvariant bevat roomkaas, reepjes komkommer, avocado en wat verse dille. Lekker fris en zacht van smaak en natuurlijk een klassieke combo. De vega versie bestrijken we met kruidenkaas en vullen we met wortel, komkommer, avocado en wat ijsbergsla. Maar laat je vooral inspireren door wat je in huis hebt. Ook hummus, kipfilet of gegrilde groenten doen het goed.
Makkelijk, snel én feestelijk
Wat wij zo fijn vinden aan dit soort hapjes is dat het snel is, dat je geen oven nodig hebt en dat het tóch feestelijk uitziet. Rolletjes doen het sowieso altijd goed op een schaal en eventueel met een paar prikkertjes blijven ze mooi in vorm. Je kunt ze van tevoren maken en koel bewaren tot je ze nodig hebt. En het mooiste is, of je ze nu maakt met je kids, voor een feestje of als snack voor jezelf, het is simpelweg leuk om te doen.