Ezel
Dit is zonder twijfel een van de lekkerste burrito’s die je ooit gemaakt hebt. De combinatie van de verschillende groenten met kip en kruiden is heerlijk. De twee sausjes die we erbij maken zijn simpel maar combineren perfect. Het is even wat snijwerk, maar dan krijg je wel een burrito die net zo smaakt als bij de Mexicaan. Wist je trouwens wat burrito betekent? ‘Burrito’ komt van het Spaanse burro, wat ezel betekent. En de burrito heeft de vorm van de zakken die ze om ezels hangen om dingen mee te vervoeren. Dus vandaar burrito! Dit recept is voldoende voor 4 goedgevulde burrito’s. Heb je over? Serveer de volgende dag als lunch!
21 reacties
Super lekker recept! Het hele gezin heeft gesmuld!
Erg leuk om te horen Annemiek! Fijn dat de burrito bij iedereen in de smaak viel 🙂 Groet, team SmaakMenutie
Als ik vers kook dan doe ik dat ook met de wraps i.p.v de kant en klaar, droge en chemische wraps uit een zak 🙂
Gewoon bloem pakken, olijf olie, zakje droge gist, snufje peper en zout en dan mengen met water…dat is alles!
Heerlijke zachte, met veeeel meer smaak gemaakte verse wraps 😉
Het recept is in mijn ogen top verder al gebruik ik zelf wel Koriander wat voor mij een onmisbare smaaktoevoeging is in de mexicaanse keuken.
Goed bezig Dave! Ook wij zijn daar zeker een voorstander van, maar om het nét wat makkelijker te maken voor onze lezer, kiezen wij voor de voorverpakte wraps in dit geval. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Koriander kan ook heel goed, net wat jij lekker vindt! Wij zijn zelf persoonlijk niet heel dol op koriander, maar geef er vooral je eigen draai aan. Groet, team SmaakMenutie
Hehe zielsverwanten. Eindelijk nog meer mensen die niet van koriander houden 🙂 Zelf heb ik er een werkelijke afkeer van, van de verse in ieder geval. Het smaakt bij mij als een soort zeep. Ik gebruik zelf meestal bladpeterselie als alternatief. Ik ga dit recept vanavond doen. In plaats van komijn ga ik denk ik voor karwijzaad, aangezien komijn ook niet echt een favoriet is.
Het schijnt zelfs dat het genetisch bepaald is of je koriander lust 🙂 Succes met het recept en we horen graag of het gesmaakt heeft!
Afgelopen weekend de burrito’s gemaakt, het was veel snijwerk maar dat was zeker de moeite waard. Dankjewel voor dit lekkere recept! ???
Hoi Cynthia, leuk dat je de burrito’s hebt gemaakt en dat ze in de smaak vielen! Het vergt inderdaad even wat snijwerk maar je wordt er uiteindelijk rijkelijk voor beloond 🙂
Vanavond gemaakt, heerlijk recept. Ik heb de hoeveelheid jalapeños flink opgekrikt. Het hele gezin (ik mij en mezelf) hebben ervan genoten! Zoals gewoonlijk weer heerlijk eten van jullie!
Haha fijn dat jij, jij en jijzelf ervan genoten hebben! 🙂 Wij zijn ook gek op pittig, dus jalapeños mogen inderdaad niet ontbreken. Bedankt voor het compliment, leuk!
Staat voor vandaag op de planning, lijkt me heerlijk! Maar 2 – 4 personen?? Dat is nogal een verschil. Eten van deze hoeveelheden eerder 4 of eerder 2 personen ervan?
Hi Sylvia, lekker! Je kan er 4 goedgevulde burrito’s mee maken! 🙂
Erg lekker en vol gezonde ingredienten, kind smulde er ook van. Hebben jullie nog tips om de burrito strak opgerold te krijgen? Vielen een beetje uit elkaar.
Fijn dat jullie ervan genoten hebben Sander, leuk om te horen! Om het bij elkaar te houden kan je er een prikker doorheen doen. Om bij elkaar te krijgen kan je de wrap dichtvouwen als een envelop (zoals we bijvoorbeeld bij deze loempia’s gedaan hebben: https://smaakmenutie.nl/indonesische-loempias ) Succes!
Heerlijk recept, we heb weer gesmuld. Hier in Amerika vond ik bij Aldi sundried tomatoe wraps die ik gebruikt heb, weer eens iets anders dan gewone, het was een goede combinatie. Wij kunnen er samen met gemak 2x van eten.
Fijn dat jullie ervan genoten hebben Ria! En lekker die sundried tomato wraps zeg 🙂
Dat is vervelend Tristan, ik heb de ad laten verwijderen.
Kan je de burrito’s als je ze gevuld hebt ook nog even in de oven doen i.p.v. in folie? Ik vind het gezelliger eten vanuit de ovenschaal en makkelijker qua voorbereiding. Verder ziet het recept er heerlijk uit en ik ga het zeker maken
Ja hoor! Maar zou de ijsbergsla en saus dan wel apart serveren 🙂
Vandaag gemaakt dit recept, het enige mindere vonden we dat de kipblokjes totaal geen smaak hadden, misschien moeten die van te voren gemarineerd worden, op deze manier is het zonde van het vlees (vonden wij). Verder wel lekker hoor, misschien iets te veel paprika, die proefde je er ook wel bovenuit. Niettemin, we gaan dit recept verder tweaken naar onze smaak, een goede basis. (Tip: doe enkele druppels maggi aroma in de crème fraîche saus, ook wat bieslook en wat druppels citroensap).
Het was echt heel lekker ook echt een goed recept echt geweldig ik geef het een 10