Home Borrelhapjes en sausjes Stokbrood met knoflookboter

Stokbrood met knoflookboter

lekker krokant

door SmaakMenutie
Stokbrood met knoflookboter

Super easy

Niks lekkerders dan een krokant stokbroodje uit de oven. Heerlijk! Tenminste, dat vinden wij. Mét zelfgemaakte knoflookboter, Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer lekker als borrelhapje of bij een kom soep. Super easy en valt bij iedereen in de smaak.

Stokbrood met knoflookboter

Stokbrood met knoflookboter

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 80 g roomboter
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 4 tenen knoflook ​
  • 1 (kleine) stokbrood
  • Verse peterselie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180-200 graden.
  • Snijd het brood zoals je normaal gesproken stokbrood snijd, alleen dan net niet helemaal door.
  • Smelt 80 g roomboter in een pannetje op laag vuur.  Snijd 4-5 (of meer) teentjes knoflook ragfijn en roer dit door de gesmolten boter samen met een snuf zout.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en doe dit tussen het stokbrood. Giet vervolgens voorzichtig de knoflook-boter tussen en over het brood.
  • Bestrooi vervolgens over en tussen het brood nog wat verse fijngehakte peterselie en bestrooi met wat peper en zout.
  • Wikkel het stokbrood helemaal in het folie en plaats ongeveer 15 minuten in de oven. Vouw het folie open en plaats nog een minuut of 5 terug. Eet smakelijk!

Stokbrood knoflookboter Stokbrood met knoflookboter uit de oven Geroosterd stokbrood met knoflookboter

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!