Home Erik's Asia Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

door SmaakMenutie
Indische pasteitjes met kip

Gegarandeerd succes

We maakten al eens eerder makkelijke Indische pasteitjes met gehakt en vandaag gaan we voor de variant met kip. Je maakt ze op bijna dezelfde manier. Alleen vervangen we het gehakt door kipfilet. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken en dan gewoon enkele minuten opwarmen in de oven op 180-200 graden als je ze serveert. Eet ze lekker met wat chilisaus of sambal als je van spicy houdt. Gegarandeerd een succes!

Indische pasteitjes met kip

Indische pasteitjes met kip

Print dit recept
Personen: 12 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 123 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 50 g soe-oen
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1/2 winterpeen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze een paar minuten op matig vuur in een scheut olie. Voeg 1 tl sambal oelek toe en fruit deze even kort mee.
  • Snijd de kipfilet in (hele) kleine stukjes en voeg deze toe. Bak de kip in enkele minuten gaar terwijl je geregeld roert. Dit gaat vrij snel aangezien het kleine stukjes kip zijn.
  • Rasp ondertussen een halve winterpeen. Doe dit met de grove kant van de rasp zodat je grove slierten krijgt. Voeg toe aan het kipmengsel en roer door elkaar.
  • Voeg nu 1 tl kurkuma, 1 tl ketoembar en 1 verkruimeld kippenbouillon blokje toe en roer goed door het kipmengsel. Voeg tevens 1 el ketjap en 1 el gula djawa toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Week de soe-oen volgens de verpakking enkele minuten in kokend water en spoel af onder ijskoud water. Zorg dat de soe-oen goed uitgelekt is! Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
  • Voeg de soe-oen toe aan het kipmengsel en roer grondig door elkaar.
  • Ik heb ronde plakjes van de bladerdeeg gemaakt (door de bovenkant van een kommetje in het bladerdeeg te duwen en vervolgen met een mesje rond te snijden), maar elke vorm kan natuurlijk. Vul elk plakje bladerdeeg met 1 flinke el kipmengsel en vouw dicht. Druk de uiteinden met een vork in, zodat het pasteitje goed gesloten is (zie afbeelding hieronder).
  • Klop in een kommetje een eitje los en bestrijk elk dichtgevouwen pasteitje met een beetje ei. Plaats nu ongeveer 15-20 minuten (of tot ze goudbruin zijn) in de voorverwarmde oven.

Vulling Indische pasteitjes met kip Dichtgevouwen Indische pasteitjes op bakplaatIndische pasteitjes met kip Pasteitjes met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

37 reacties

Gerda Damwijk 8 november 2018 - 10:12

Vrijdag 9 november ga ik Indische kippastei maken .

Reply
SmaakMenutie 8 november 2018 - 12:01

Mmm lekker Gerda! Veel kook- en eetplezier! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Yorine 9 november 2018 - 07:04

Proberen

Reply
Desiree Pirovano 17 juni 2024 - 18:54

Vandaag de Indische pasteitjes gemaakt, veel te veel voor mij alleen, dus nog wat naar de buurtjes gebracht. Het was een succes!!
Een heerlijk en makkelijk recept, waar je zeker mee scoort!! Dank je wel!

Reply
Juli 12 januari 2019 - 14:29

Vanmiddag ga ik jullie recept van de Indische pasteitjes gebruiken om ze te maken. \
Als ik de bijbehorende foto zie krijg ik al trek!!

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2019 - 12:58

Mmm wat lekker! Vielen ze in de smaak? 😀

Reply
Caroline 13 november 2020 - 18:11

Hoii morgen ga ik de indische pasteitjes maken???? ben benieuwd! Groetjes Caroline uit maastricht.

Reply
SmaakMenutie 14 november 2020 - 11:22

Lekker Caroline! Geniet ervan 🙂

Reply
ingrid schijff 26 januari 2019 - 10:41

Ik wil de pasteitjes vandaag (zaterdag) maken. Kan ik ze dan morgen afbakken?

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2019 - 16:04

Hoi Ingrid, je kan ze het beste vandaag bakken en morgen 5 minuutjes in de oven opwarmen. Dan smaken ze nog uitstekend! Veel plezier 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Henny Groeneweg 25 augustus 2019 - 19:23

Vandaag je pasteitjes gemaakt. Ze waren op voordat ik er erg in had. Echt erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 26 augustus 2019 - 08:41

Haha dat is goed om te horen, bedankt voor het compliment! 🙂

Reply
Lex 26 januari 2020 - 15:31

Zojuist de pasteitjes gemaakt, het restant was al heerlijk! Zo de pastei zelf proeven

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2020 - 16:17

Leuk om te horen Lex, fijn dat ze in de smaak vielen! 🙂

Reply
Gerda pols 8 november 2020 - 12:35

Ik wil ze ook graag gaan maken komende week. Nu is mijn vraag, als ik ze gebakken heb kan ik ze dan ook invriezen. We zijn maar met zijn 2e en dan hebben we aan het recept veel te veel.

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 13:12

Ik denk dat dat wel kan Gerda! Laat ze dan wel rustig ontdooien voor je ze opnieuw opwarmt. Geniet ervan!

Reply
Sikko 18 februari 2023 - 17:33

Zou het dan niet beter zijn om de pasteitjes ongebakken in te vriezen? Iemand ervaring opgedaan? Ik zal het testen met een gebakken en een ongebakken pasteitje.

Reply
jacolienkruiswijk@gmail.com 29 november 2020 - 18:46

Wat is soe_oen ?
Waar verkopen ze het?
Is het vervangbaar ?

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 15:42

Hoi Jacolien, soe-oen (ook wel vermicelli genoemd), is gemaakt van mungbonen (basis van taugé). Het is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt!

Reply
marleen 8 januari 2021 - 14:38

Deze met oudjaar gemaakt ipv worstenbroodjes. Ze waren heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2021 - 15:55

Ook lekker Marleen! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂

Reply
jan 19 januari 2021 - 18:05

vandaag gemaakt en smaakte perfect, dus voor herhaling vatbaar.
Ik heb alleen kipkruiden op de kip gedaan en ik had nog een lente ui en heb deze met
de wortel erbij gedaan en wat maanzaad bij het afbakken..

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2021 - 10:40

Klinkt goed Jan! Fijn dat de smaak goed was 🙂

Reply
Naomi 23 maart 2021 - 19:08

Vandaag gezien en vandaag gemaakt. Gelijk recept verdubbeld wat pasteitjes altijd leuk om uit te delen.. Ze zijn heerlijk!!

Reply
SmaakMenutie 24 maart 2021 - 09:04

Leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan Naomi, lekker! Fijn dat ze in de smaak vielen. En ideaal om uit te delen inderdaad 🙂

Reply
Judy 8 augustus 2021 - 19:39

Wederom een succes recept van jullie! 😋

Reply
SmaakMenutie 9 augustus 2021 - 11:10

Leuk om te horen Judy, bedankt voor je berichtje! 🙂

Reply
Miranda 30 januari 2022 - 17:11

Wat een fijn recept, dank jullie wel. Goed te volgen ook, ook door mijn zoontje (van 12) die dit vanmiddag maakte. Het was heerlijk! (We hebbe n alleen wat meer sambal gebruikt dan aangegeven(3 eetlepels)

Reply
Jojanneke 14 februari 2023 - 12:04

Eerder jullie kip variant gemaakt en echt een succes. Vandaag gemaakt met tonijn ipv kip, en wat kleine aanpassingen in het recept. Ook Heerlijk!!

Reply
celine 4 april 2023 - 18:22

Ik wil deze in grote hoeveelheden maken, kan ik ze dan ongebakken invriezen als ik verse bladerdeeg neem?

Reply
SmaakMenutie 5 april 2023 - 11:46

Je moet ze wel eerst afbakken Celine voordat je ze invriest!

Reply
celine 23 augustus 2023 - 09:57

ik wil deze voor iemand maken maar die wilt geen suiker ,kan ik de suiker eruit laten?

Reply
SmaakMenutie 23 augustus 2023 - 11:54

Ik zou dan gula djawa gebruiken en anders achterwege laten. Of gebruik een zoetstof!

Reply
Nelleke 18 juni 2024 - 22:35

Al met menig recept van jullie goed gescoord bij vrienden en familie 😊
Deze wil ik ook graag gaan maken maar nou vroeg ik me af of ik dit ook met plakjes hartige taart deeg kan maken?

Reply
SmaakMenutie 20 juni 2024 - 11:07

Leuk om te horen Nelleke! Ik zou bladerdeeg gebruiken maar als dat niet voor handen is dan kan hartig taartdeeg ook hoor 🙂

Reply
Citra 24 augustus 2024 - 20:47

Echt heerlijk! Mijn familie vinden ze heel lekker. Wel nog een vraagje: zou je ze ook vegetarisch kunnen maken? Zo ja, wat zou je er dan in plaats van de kip kunnen doen?

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2024 - 10:02

Dan zouden wij kiezen voor een vegetarische variant van de kip!

Reply