Home <30 minuten Ovenschotel met prei en rookworst

Ovenschotel met prei en rookworst

een complete maaltijd in een half uur!

door SmaakMenutie
Ovenschotel met prei en rookworst

Winters kostje

Deze ovenschotel met prei en rookworst is ideaal voor een doordeweekse (winterse) dag. Je zet namelijk binnen een half uurtje een complete maaltijd op tafel. Natuurlijk maken we er zelf een heerlijk sausje bij met mosterd, zodat het net wat meer pit krijgt. De rookworst maakt het echt een winters kostje en de topping van geraspte kaas maakt het helemaal af. Wij kozen hier voor krieltjes, maar je kan elke type voorgekookte aardappeltjes gebruiken. Al trek gekregen? Aan de slag!

Ovenschotel met prei en rookworst

Ovenschotel met prei en rookworst

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 186 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 125 g crème fraîche
  • 30 g geraspte kaas
  • 2 preien
  • 1 rookworst
  • 3 el melk
  • 1 el grove mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 preien in halve ringen en 1 rookworst in plakjes. Doe ze samen met 500 g krieltjes in een ruime mengkom en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng 125 g crème fraîche met 3 el melk (of kookroom), 1 el grove mosterd en een 1/2 tl knoflookpoeder. Voeg toe aan het geheel en meng grondig.
  • Plaats alles in een ruime ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Bak 25-30 minuten in de oven.

Preischotel ingrediënten Preischotel maken Preischotel receptOvenschotel met prei en rookworst Preischotel met rookworst Prei ovenschotel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Marjan 23 oktober 2023 - 21:12

Ik vond dit een lekkere schotel. Moest wel wat langer in de oven. En ik heb 200 gr. crème fraiche gebruikt met wat meer melk en mosterd (omdat ik er van hou😄) Ik denk dat je er ook lekker mee kunt ‘rommelen’ tomaat er bij, of kleine gehaktballetjes ipv rookworst. Dit wordt zeker een blijvertje!

Reply
Tamara 15 juni 2023 - 17:53

Voor het eerst gemaakt, maar wederom ook weer erg lekker. Ik had mini krieltjes, maar bepaalde waren nog klein beetje hard, dus volgende keer ietsjes langer misschien in de oven laten.

Reply
1 2 3