Home Pasta Pasta met spinazie en chorizo

Pasta met spinazie en chorizo

klaar in 20 minuten!

door SmaakMenutie
Pasta met spinazie en chorizo

Lekker romig

Vandaag maken we weer een heerlijke pasta. Ditmaal met spinazie en chorizo. Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus. Hier voegen we naast tomaten ook ricotta en Parmezaanse kaas aan toe. Wordt ‘ie lekker romig van. Klaar in 20 minuten; buon appetito!

Pasta met spinazie en chorizo

Pasta met spinazie en chorizo

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 71 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 160 g penne
  • 150 g chorizo
  • 150 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Kook in een ruime pan water en kook de penne (of een andere pasta) in 10-12 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 100-150 g chorizo in hapklare stukjes (kwartjes) en snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn.
  • Bak de chorizo zonder olie op matig vuur aan. Voeg 1 fijngesneden ui en 2 fijngesneden tenen knoflook toe. Fruit 2-3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe en meng goed door elkaar. Voeg nu ook 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde basilicum toe. Voeg voor extra pit tevens 1 tl cayennepeper toe. Roer door elkaar en laat even sudderen.
  • Voeg nu 100 g ricotta en 25 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Goed door elkaar roeren en voeg nu ook de pasta toe.
  • Tot slot voeg je 150 g spinazie toe. Meng door het geheel tot de spinazie is geslonken. Serveer direct. Eventueel met een frisse salade. 

Pasta spinazie receptPasta met spinazie en chorizo Pasta spinazie Pasta chorizo

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Ilona 4 november 2020 - 16:49

Oh man, water loopt al uit mijn giecheltje..deze gaat op de lijst voor het weekend!

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 09:26

Haha leuk om te horen Ilona! Geniet ervan dit weekend 🙂

Reply
Kirsten 5 november 2020 - 15:25

Boodschappen zijn gehaald, ben benieuwd hoe het straks smaakt…. Klinkt iig al heerlijk.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 11:27

Lekker Kirsten! We hopen dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Kirsten 29 november 2020 - 15:40

Was heerlijk. Staat vanavond weer op het menu.

Reply
SmaakMenutie 30 november 2020 - 10:44

Leuk! Fijn dat het zo in de smaak viel 🙂

Reply
Roos 6 november 2020 - 08:37

Dit was echt heerlijk!
Bedankt voor de lekkere en goed te volgen recepten.
We genieten er elke keer weer van.

Reply
SmaakMenutie 6 november 2020 - 11:28

Fijn dat het in de smaak viel Roos! En leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂

Reply
J de Vries 26 november 2020 - 19:44

Smaakte goed. Laat volgende keer wel de extra cayennepeper weg. En heb wat meer Parmezaanse kaas gebruikt. Was makkelijk om te maken

Reply
SmaakMenutie 27 november 2020 - 10:05

Bedankt voor je bericht, fijn dat het recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Adriana van Heel-Smallegange 19 december 2020 - 20:23

Echt wat een aanrader, snel klaar maar onze gast (en wij ook) heeft heerlijk zitten smikkelen.
Dit komt zeker vaker op het menu , en ook onze gast vroeg om het recept☺
Wij gaan zeker vaker snuffelen tuasen jullie gerechten

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 10:28

Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Adriana, leuk om te horen 🙂 Geniet van al het andere lekkers!

Reply
Annie Laumen 24 januari 2021 - 13:17

Kan je deze pasta ook met diepvries spinazie maken?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:31

Ja hoor, lijkt me wel!

Reply
Josje 22 februari 2022 - 02:35

Erg lekker. Ik heb diepvries spinazie gebruikt. Bij gebrek aan ricotta heb ik een uitgelekt yoghurtje gebruikt. Prima vervanger.

Reply
Monique 23 mei 2023 - 14:42

Vandaag gemaakt … en van gesmulddddd … jullie recepten zijn echt super leuk! Bedankt!

Reply
nel de jong 25 oktober 2023 - 18:28

Heerlijk zitten smullen van dit heerlijke recept !

Reply
Sonja 6 januari 2024 - 11:20

Hoi. Kun je ipv chorizo ook iets anders gebruiken, ik eigenlijk alleen biologisch vlees??

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2024 - 10:24

Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld salami, zolang het maar een worst met pit is!

Reply