Caesar Cardini
Toen wij in Californië waren, stond hij werkelijk op bijna elke kaart. Eén van de bekendste salades in de wereld is in Amerika mateloos populair. Hij komt hier dan ook vandaan. Uit San Diego welteverstaan. Tenminste, de bedenker van de salade, de uit Italië afkomstige Caesar Cardini woonde hier. Hij werkte in een restaurant net over de grens in Mexico (het restaurant bestaat overigens nog!). De salade ontstond op een moment dat er niet veel ingrediënten voorradig waren. De caesarsalade is dus eigenlijk uit nood geboren.
Maaltijdsalades, je hebt ze in vele soorten en de variaties daarop zijn eindeloos. Vooral in de zomer zal je deze snel bij ons op het ‘menu’ vinden. Maar het nadeel van een maaltijdsalade is dat het soms helemaal geen maaltijd is (voor de kleine eter daargelaten). Een maaltijdsalade moet gezond, maar ook vullend zijn. Moeilijk? Welnee! Zie hier een heerlijk en makkelijk recept voor een klassieke caesarsalade, met een goede dressing, mals stuk kip en home-made croutons. Hier maak je indruk mee. Enjoy!
11 reacties
Ik heb deze Caesar salade vandaag gemaakt. Een dikke 10!!! Ik heb niet gegeten maar gevreten.
Haha leuk te horen Nikky! Fijn dat de salade in de smaak viel 🙂
Deze salade net voor mijzelf gemaakt! En wat was ik blij dat ik alleen was. Gesmuld!!
De salade vandaag gemaakt met een eigen twist, hij is héérlijk! Ik had geen kip en bacon, maar wel een stuk casselerrib bereid in de slowcooker met een honing mosterd dressing. En ansjovis heb ik achterwege gelaten omdat wij dat niet eten. De Romeinse sla uit onze eigen kas was super zacht van smaak en knapperig.
Wat een leuke twist Karin, klinkt heerlijk! Fijn dat jullie van de salade hebben genoten 🙂
Blijvertje!!!! Heerlijk. De dressing maakt het echt helemaal af.
Niet echt ‘Caesar’, maar ik heb een avocado toegevoegd en de stukjes kip gepaneerd zodat de kip krokant werd tijdens het bakken.
Leuk om te horen Rianti! En vooral toevoegen wat jij lekker vindt, dat is belangrijker dan hoe ‘het hoort’ 🙂
Uhmmm, wat doe ik met al die overgebleven ansjovis?
Wat je zelf wil! Wij doen ze in een weckpotje en gebruiken ze een week later weer 🙂
ik vind het een goede salade maar ik ben vistarier dus heb geen vis gebruikt
Ik had geen kipfilet, dus heb karbonade gebruikt, had ook geen romaine, heb spinazie gebruikt, helaas ook geen bacon, daar ham voor gebruikt., oh en hou niet van ei….
Sorry en grapje (ik begrijp al die mensen die alles veranderen niet ;-). Caesar salade is caesar salade! Ik heb alles gebruikt en gedaan wat in jullie recept staat en het was TOP, meer dan heerlijk!
Dank jullie wel voor weer een heerlijk recept!!