Barbecuesaus

maak het voortaan zelf!

door SmaakMenutie
Barbecuesaus

Tal van varianten

Het is misschien wel een van de meest geliefde sauzen wereldwijd: barbecuesaus. Inmiddels zijn er tal van varianten te vinden; van hot tot sweet en van smokey tot honey. Maar wist je dat je heel eenvoudig zelf je barbecuesaus maakt? En je bepaalt ook heel simpel welke smaak je voorkeur heeft. Met dit recept maak je de ‘klassieke’ barbecuesaus, maar wil je meer pit, voeg dan gewoon extra cayennepeper toe. Liever wat zoeter? Een extra schepje suiker en minder cayennepeper. Ga je voor de rooksmaak? Vervang dan de paprikapoeder eens door een gerookte paprikapoeder. As easy as that. Uiteraard lekker bij de bbq of op je pulled chicken (broodje of nacho’s) of gebruik het gewoon als dip!

Barbecuesaus

Barbecuesaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 ml ketchup
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snipper 1 sjalot en snijd 1-2 tenen knoflook fijn. Fruit kort aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg 100 ml water, het sap van een halve citroen, 2 el bruine basterdsuiker, 1 el scherpe mosterd, 1 el Worcestersaus, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe.
  • Roer goed door elkaar en laat op laag vuur al roerende 3-4 minuten inkoken.
  • Voeg nu in etappes de overige ketchup toe. Laat rustig indikken. Proef geregeld of de smaak naar wens is.  Het indikken duurt ongeveer 10 minuten. Roer wel geregeld.

Bbq saus receptBbq saus makenBbq sausBarbecuesaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

12 reacties

F. 11 juli 2019 - 14:31

Deze barbecuesaus gemaakt voor een barbecue met vrienden. Hij viel zeer in de smaak!

Reply
N. Nescio 8 september 2021 - 14:24

Heerlijke saus, soms vervang ik ½tl van het “normale” paprikapoeder met ½ tl gerookte paprikapoeder voor een extra Smokey smaak.

Reply
Ilanit 5 januari 2022 - 23:42

Hi! Vraagje: hoe lang is deze BBQ saus houdbaar, is 4 dagen te lang? En bewaar je hem in de koelkast.

Alvast dank voor de reactie.

Met vriendelijke groet,

Ilanit

Reply
Ilanit 5 januari 2022 - 23:43

p.s ik heb hem al eens eerder gemaakt bij de nacho’s met pulled chicken en was (beiden) onwijs lekker!

Groet,
Ilanit

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2022 - 09:40

Hi Ilanit, de bbq saus is wel 4 dagen houdbaar hoor in de koelkast! Fijn dat je van de nacho’s genoten hebt 🙂

Reply
Cocx m.j.kunen 19 maart 2022 - 15:28

geweldig recept zoals de rest van de recepten ik heb ze gemaakt bij mijn spareribs Dank jullie.

Reply
Marcel 15 april 2022 - 09:59

Lekker sausje. Ik heb jullie bereidingswijze aangehouden, maar ik vroeg me af wat erop tegen is om alle ketchup er direct in te gooien i.p.v. in etappes.

Reply
SmaakMenutie 18 april 2022 - 10:59

Dat heeft te maken met het indikken van de saus. Maar wellicht zou het ook in 1x kunnen inderdaad 🙂

Reply
Regina 4 juli 2022 - 22:42

De BBQ saus was erg lekker ga hem vaker maken.Bedankt voor het recept.

Reply
Lotte 14 november 2023 - 18:04

Njom! Kan ik de overige saus gewoon invriezen? Tnx!

Reply
SmaakMenutie 15 november 2023 - 10:06

Oei, nee dat zou ik niet doen!

Reply
Simone 30 september 2024 - 17:59

Wat een heerlijke saus!!
Dankjewel.

Reply