Tal van varianten
Het is misschien wel een van de meest geliefde sauzen wereldwijd: barbecuesaus. Inmiddels zijn er tal van varianten te vinden; van hot tot sweet en van smokey tot honey. Maar wist je dat je heel eenvoudig zelf je barbecuesaus maakt? En je bepaalt ook heel simpel welke smaak je voorkeur heeft. Met dit recept maak je de ‘klassieke’ barbecuesaus, maar wil je meer pit, voeg dan gewoon extra cayennepeper toe. Liever wat zoeter? Een extra schepje suiker en minder cayennepeper. Ga je voor de rooksmaak? Vervang dan de paprikapoeder eens door een gerookte paprikapoeder. As easy as that. Uiteraard lekker bij de bbq of op je pulled chicken (broodje of nacho’s) of gebruik het gewoon als dip!
12 reacties
Deze barbecuesaus gemaakt voor een barbecue met vrienden. Hij viel zeer in de smaak!
Heerlijke saus, soms vervang ik ½tl van het “normale” paprikapoeder met ½ tl gerookte paprikapoeder voor een extra Smokey smaak.
Hi! Vraagje: hoe lang is deze BBQ saus houdbaar, is 4 dagen te lang? En bewaar je hem in de koelkast.
Alvast dank voor de reactie.
Met vriendelijke groet,
Ilanit
p.s ik heb hem al eens eerder gemaakt bij de nacho’s met pulled chicken en was (beiden) onwijs lekker!
Groet,
Ilanit
Hi Ilanit, de bbq saus is wel 4 dagen houdbaar hoor in de koelkast! Fijn dat je van de nacho’s genoten hebt 🙂
geweldig recept zoals de rest van de recepten ik heb ze gemaakt bij mijn spareribs Dank jullie.
Lekker sausje. Ik heb jullie bereidingswijze aangehouden, maar ik vroeg me af wat erop tegen is om alle ketchup er direct in te gooien i.p.v. in etappes.
Dat heeft te maken met het indikken van de saus. Maar wellicht zou het ook in 1x kunnen inderdaad 🙂
De BBQ saus was erg lekker ga hem vaker maken.Bedankt voor het recept.
Njom! Kan ik de overige saus gewoon invriezen? Tnx!
Oei, nee dat zou ik niet doen!
Wat een heerlijke saus!!
Dankjewel.