Home Bijgerechten Coleslaw

Coleslaw

lekker voor bij de barbecue

door SmaakMenutie
Coleslaw

Reuze makkelijk

Ongetwijfeld heb je deze salade eens bij de supermarkt gekocht. Lekker voor bij de barbecue bijvoorbeeld. Maar zelf maken is nog lekkerder en reuze makkelijk! Smaakt trouwens ook erg goed op een stoere zelfgemaakt broodje hamburger. Maar bijvoorbeeld ook op je sticky chicken coleslaw wrap of broodje pulled chicken. Liever een light variant? Vervang dan een deel van de mayonaise door halvanaise, frietsaus of magere yoghurt.

Coleslaw

Coleslaw

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 215 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g witte- of spitskool
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1/4 winterpeen
  • 4 el mayonaise
  • 1 el (witte wijn) azijn
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl kristalsuiker

Zo maak je het

  • Meng 4 el mayonaise met 2 tl mosterd, 1 el witte wijn azijn, 1 tl kristalsuiker en het sap van een halve citroen tot een gladde emulsie.
  • Voeg hieraan toe 200 g gesneden witte kool of spitskool, een half gesnipperd rood uitje en een kwart (julienne) gesneden of geraspte winterpeen. Goed mengen en that's it!

Coleslaw ingrediënten Coleslaw Amerikaanse koolsla

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

26 reacties

Pauloeska 12 januari 2020 - 11:16

hoe kun je een recept een recept ” stemmen, zie nergens stemvakje?

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2020 - 10:55

Hoe bedoel je precies Pauloeska?

Reply
Helen 12 juni 2021 - 08:03

Onder bereidingstijd boven het recept staat een beoordeling en een aantal sterretjes. Was mij ook nooit opgevallen maar ik zou ook niet weten waar ik een recept zou moeten beoordelen. Ik maak het gewoon en daarna eten we het lekker op 😋

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:32

Haha heel verstandig! 🙂

Reply
Frederik 1 februari 2020 - 14:27

Net gemaakt om vanavond te combineren met jullie chicken coleslaw wrap. Erg lekker! Ga er wel nog wat rozijnen aan toevoegen omdat het mij lekker lijkt.

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2020 - 10:59

Mmm lekker Frederik! Rozijnen worden inderdaad vaak toegevoegd aan coleslaw, goed idee!

Reply
Suzanne 16 juli 2021 - 19:53

Is het lekker om dit een dag van te voren te maken? Of juist vlak van te voren?

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2021 - 12:31

Kan prima hoor Suzanne! 🙂

Reply
Carolien Vellinga 8 juli 2023 - 21:54

Waar kan je de mosterd door vervangen?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2023 - 10:06

Mosterd heeft een hele specifieke smaak, dus vervangen is niet echt een optie. Wellicht wat minder gebruiken

Reply
Robin 13 augustus 2021 - 15:04

Ja, heel goed. rozijntjes erin en wat grof gemalen peper.

Reply
SmaakMenutie 13 augustus 2021 - 15:09

Lekker Robin!

Reply
Hanna 31 maart 2022 - 12:17

Zou ik voor dit recept ook chinese kool kunnen gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2022 - 16:26

Jahoor! 🙂

Reply
Janna 21 april 2022 - 19:49

Heel prima basis-recept voor coleslaw. Heel prima genoemde aanvullingen, ook! Naast (in jus d’orange) gewelde rozijnen voegde ik gehakte, gezouten cashewnoten en een mengsel van verse tuinkruiden toe (platte peterselie, bieslook en koriander). De borden gingen leeg!

Reply
Monique 27 april 2022 - 16:47

Ik mag geen kool eten maar het klinkt heerlijk.
Waarmee zou ik de kool kunnen vervangen??

Reply
SmaakMenutie 28 april 2022 - 10:39

Oeh dat wordt wel lastig, want kool is wel het belangrijkste ingrediënt van koolsla! Dan zou ik voor een andere lekkere en frisse salade kiezen 🙂

Reply
LekkerMan 11 juni 2023 - 00:06

probeer een mengsel van ijsbergsla en rauwe witlof in dezelfde vorm/grootte gesneden.

Reply
Mark 29 juli 2023 - 14:19

deze coleslaw is toch zo ontzettend lekker. Ik maak deze zeker 1 x in de maand. Of wel bij een sticky chicken of bij een broodje hamburger van de BBQ.

Reply
Monique 24 december 2023 - 15:54

Moet de kool niet gekneed worden voor hij wordt vermengd met de dressing? Hij is tamelijk hard.

Reply
SmaakMenutie 27 december 2023 - 11:51

Je kan het altijd wat fijner maken als je de stukken te groot vindt, maar de coleslaw moet wel een bite hebben!

Reply
Leny 28 januari 2024 - 17:06

lekkere salade, wij doen er nog mandarijntjes en rozijntjes door. Heerlijk!!

Reply
J. Kremer 27 augustus 2024 - 10:59

Kun je de kool ook even in een vergiet doen en er alleen even kokend water overheen gooien, voor een iets zachtere kool?

Reply
SmaakMenutie 27 augustus 2024 - 12:01

Jazeker!

Reply
Marcel 10 februari 2024 - 17:57

Gegeten met i.c.m. jullie Sticky chicken wrap…fantastische combinatie!

Reply
Josephine 23 februari 2024 - 15:16

Heerlijk, heb in plaats wijnazijn mijn 7 kruiden azijn uit oostenrijk gebruikt. En ook wat rozijntjes erbij. Super lekkere coleslaw!

Reply