Voor elk moment
Soms heb je van die dagen waarop je iets gezonds wilt eten, maar niet eindeloos in de keuken wilt staan.
Voor dat soort momenten is deze pasta met avocadopesto en gerookte kip een uitkomst. Romig, fris, voedzaam en binnen no time klaar. Het is het soort gerecht waar je je goed bij voelt, zonder in te leveren op smaak.
De kracht van avocado
Avocado’s zijn niet alleen lekker romig maar ook ontzettend voedzaam. Ze zitten vol gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Denk aan vitamine E, kalium en foliumzuur. Die goede vetten zorgen bovendien voor een verzadigd gevoel. Fijn dus als je daarna nog van alles op de planning hebt. Wij combineren ‘m met basilicum en citroensap, waardoor de pesto extra fris wordt en net wat lichter aanvoelt dan een klassieke variant.
Avocadopesto in een handomdraai
Voor de pesto gebruiken wij een grote, rijpe avocado (of anderhalf als ze kleiner zijn), een bakje verse basilicum, een klein handje geroosterde pijnboompitten, een teen knoflook, olijfolie, een flinke snuf zout en wat citroensap. Alles gaat in de hakmolen en mixen we tot een gladde saus. Als je nog geen goede hakmolen hebt: klik hier om te kijken welke wij gebruiken. Dit is echt eenhandig apparaat om in huis te hebben, zeker voor dit soort snelle recepten.
Pasta naar keuze, met of zonder kip
Wij kiezen meestal voor spaghetti, maar je kunt elke pastasoort gebruiken die je in huis hebt. Penne, linguine of zelfs volkoren varianten; het werkt allemaal. De gerookte kip maakt het gerecht wat hartiger en eiwitrijker, ideaal na een lange werkdag of een sportsessie. Liever vegetarisch? Dan laat je de kip gewoon weg. Serveer deze pasta met avocadopesto met wat extra pijnboompitten, een royale hand Parmezaanse kaas en eventueel wat extra blaadjes basilicum.
16 reacties
Als ik dit voor 4 personen wil maken, kan ik dan alle ingrediënten X2 doen?
Hoi Jeronimo, als je alle ingrediënten verdubbelt heb je voldoende voor 4 á 5 personen. Pas wel op dat je niet te veel citroensap gebruikt. Geniet ervan!
Hoi!
Ik wil dit recept morgen maken voor wat vriendinnen. Hoe lang kan ik de pasta van te voren bewaren? Lukt 60/30 minuten of wordt het dan al bruin?
Mvg Maud
Leuk Maud! Door de toevoeging van citroensap zal het niet heel snel bruin worden denk ik maar op zich is het zo snel klaar dat vers wel het lekkerst is 😉
Vanavond gegeten en wederom genoten van de pure smaken, zoals zoveel van jullie recepten. Heb er een paprika en ui bij geroerbakt voor wat extra groentevulling.
Ik ben heel blij dat ik jullie website ken, heb al veel heerlijke recepten mogen maken!
Vanavond stond dit op het menu. Onvoorstelbaar zóóóóóó yammie!!!!!
Jullie blinken uit in heerlijke gerechten, wederom dank daarvoor.