Home Hoofdgerechten Quiche met witte asperges en zalm

Quiche met witte asperges en zalm

een hartige taart met het witte goud!

door SmaakMenutie
Quiche met witte asperges en zalm

Lentequiche

Een versie met groene asperges hadden we al, maar een quiche met witte asperges en zalm nog niet. Tot vandaag! Deze heerlijke seizoensgroente is geweldig in de combinatie met de gerookte zalm. Eigenlijk zoals je ze ook op de klassieke manier zou eten, maar minstens zo leuk om eens te verwerken in een hartige taart. Deze heerlijke lentequiche met het witte goud maak je in een handomdraai, want de oven doet het meeste werk. Overigens ook heerlijk voor bij de (Paas)brunch!

Quiche met witte asperges en zalm

Quiche met witte asperges en zalm

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 200 g gerookte zalm
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g geraspte (pittige) kaas
  • 5 eieren
  • 1 rol quichedeeg
  • 2 el bloem
  • Verse peterselie

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190-200 graden.
  • Schil en kook 500 g witte asperges in 10 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken op keukenpapier of een theedoek.
  • Bekleed een quichevorm (ongeveer 26 cm) met bakpapier en verdeel het verse quichedeeg (of 6 plakjes hartig taartdeeg) over de bodem en prik gaatjes in het deeg.
  • Neem een ruime (meng)kom en kluts hierin 5 eieren los met 1 bakje crème fraîche (125 g), 100 g geraspte (pittige) kaas, een snuf zout en 2 el bloem (de bloem zorgt voor extra stevigheid).
  • Hak ook wat verse peterselie fijn en meng met het ei-mengsel.
  • Verdeel de asperges over de bodem van de quiche samen met 200 g grof gesneden gerookte zalm.
  • Schenk het ei-mengsel over het geheel en plaats 30-35 minuten in de oven.

Quiche asperge zalm receptAsperge zalm quiche makenQuiche met witte asperges en zalmAsperge quiche met zalm

TIP

Vervang de gerookte zalm eens door (been)ham voor variatie. Minstens zo lekker!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!