Boordevol groenten
Op onze blog hebben we natuurlijk al talloze stoofgerechten staan, echter ontbrak nog een vegetarische variant. Tot vandaag! Wij presenteren jullie dit heerlijke vegetarisch stoofpotje van groenten als champignons, wortel, tomaat en selderij gestoofd in tripel bier. Eerder maakten we overigens al ratatouille, een Franse klassieker, eveneens boordevol met groenten. Deze groentestoof heeft echter echt de kenmerkende smaak van stoofvlees dankzij de toevoeging van het bier, de scherpe mosterd en de rozemarijn. Serveer met frietjes, witte rijst of aardappeltjes.
7 reacties
Wat een lekker recept weer en met lekker veel champignons.
Ga het binnenkort eens maken.
Evelien
Wat een heerlijke afsluiter voor de vegetarische week!
Wat is een goede, smaakvolle vervanger voor Triple bier ?
Oei, bier is wel echt essentieel in dit stoofgerecht. Mocht je geen alcohol willen, kies dan voor een alcoholvrije variant!
Alcohol kook je eruit dus …
Kies ipv tripel een donker bier zoals bijvoorbeeld St. Bernardus Abt 12 of een donker Kasteelbier …
Hij staat te pruttelen, ruikt heerlijk en ik ben benieuwd hoe het zal smaken. Vanavond zet ik de foto’s op Facebook.
Gisteren gemaakt. Heerlijk! Hartig, verwarmend, vol smaak. Geweldig recept. Vandaag de restjes gegeten bij de lunch. Nog net zo lekker, misschien wel lekkerder.