Scaloppine
Pollo al marsala is een klassiek Italiaans gerecht van mals gebakken kip in marsala wijnsaus en champignons. Marsala is versterkte wijn uit Sicilië, waar het gerecht dan ook zijn oorsprong vindt. Pollo al marsala is een variatie op scaloppine. Scaloppine zijn Italiaanse kalfsschnitzels (dungesneden en plat geslagen) die eerst gebloemd worden en vervolgens kort worden aangebakken in weinig olie (ook wel gesauteerd in kokstermen). In dit recept gebruiken we kipschnitzels en worden de champignons gebakken in dezelfde pan en blussen we het geheel af met de marsala wijn. Ergens lijkt deze kip marsala (overigens niet te verwarren met Surinaamse kip massala) op een andere Italiaanse klassieker saltimbocca, waar we dezelfde techniek toepassen. Serveer zoals wij met friet en een frisse little gem salade, maar pasta kan net zo goed. Buon appetito!
5 reacties
Dat ziet er goed uit!
Maar moet je perse marsala wijn nemen of mag gwn rood ook?
Zeker maken van de week👌🏻
Dankje! Ja marsala is wel de smaakmaker (én de naamgever), dus rode wijn zal heel anders uitpakken. Mocht je geen marsala hebben, dan is eventueel madeira ook goed!
Dit hebben we zondag gemaakt. Heb alleen de marsala wijn vervangen door sherry. Wij vonden het heerlijk, net als zoveel recepten. Dankjewel!
Hoi! Ik wil dit gerecht graag gaan maken, maar wij drinken niet zo vaak wijn. Bij de gall en gall kun je 100 ml speciale marsala wijn halen om mee te koken of een fles van 750 ml. Is het erg om maar 100 ml toe te voegen of doet dat echt af aan de smaak?
Nee hoor, dat is natuurlijk helemaal prima! Voeg dan 50 ml extra bouillon toe.