Beur mij op
Dit heerlijke Italiaans dessert, dat letterlijk ’trek mij omhoog’ oftewel ‘beur mij op’ betekent is ongetwijfeld de meest bekende Italiaanse dolci. De traditionele tiramisu maak je met lange vingers (savoiardi), mascarpone, koffie, marsala (Italiaanse versterkte wijn) en cacaopoeder. En uiteraard gebruiken we rauwe eieren en geen slagroom in deze klassieke versie. We maakten overigens al eens eerder een tiramisu taart met limoncello (en zelfs een mini variant hiervan). Tiramisu maak je in nog geen 20 minuten klaar. Je moet alleen wat geduld hebben voor het opstijven. Wij raden aan minimaal vier uur in de koelkast maar hoe langer hoe beter. Dus er een nachtje overheen laten gaan is nóg beter. Let wel op met rauwe eieren, deze tiramisu bewaar je maximaal 2 dagen in de koelkast.
4 reacties
Een beetje van het mascarpone-mengsel 🙂
Hele fijne recepten , goede uitleg en smaken heerlijk.
Zeer blij mee.
Zodra ik het mascapone mengsel bij het opgeklopte eiwit voeg wordt het geheel weer een vloeistof?
Zoals in de beschrijving langzaam toegevoegd en meegeklopt
Er komt luchtigheid in het mascarpone mengsel, het wordt zeker geen vloeistof. Je moet het voorzichtig mengen