Home Desserts en taarten No-bake! Mango cheesecake

No-bake! Mango cheesecake

door SmaakMenutie

Tropische taart

Ja hoor, we hebben er weer een! Een heerlijke no-bake cheesecake. Vandaag eentje met mango! De mango zorgt voor een frisse smaak en de Oreo bodem maakt ‘m lekker crispy. Mmm! Iedereen kan deze tropische taart maken, dus waar wacht je nog op?

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Mango cheesecake

Mango cheesecake

Ja hoor, we hebben er weer een! Een heerlijke no-bake cheesecake. Vandaag eentje met mango! De mango zorgt voor een frisse smaak en de Oreo... Desserts en taarten No-bake! Mango cheesecake European Print dit recept
Personen: 6-8 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

1 pak (Oreo) koekjes
2 mango's
200 gr MonChou of andere roomkaas
200 ml slagroom
100 gr suiker (+ 3 el extra)
50 gr roomboter
Sap van een halve citroen
11 gelatineblaadjes

Zo maak je het

  • Week in een kommetje met wat water 7 gelatineblaadjes een minuut of 5.
  • Verkruimel ondertussen de Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de keukenmachine, de bak van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
  • Smelt op laag vuur 50 gr roomboter in een pannetje (niet laten koken). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (18 cm) met een stuk bakpapier (gebruik de onderkant als mal).
  • Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo kruim totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel zodat het goed is verdeeld over de bodem. Zet even weg in de koeling.
  • Verwarm de geweekte gelatineblaadjes met een paar el water in een pannetje tot het gesmolten is. Dit gaat heel snel. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • Schil 2 mango's en snijd in stukken. Houd 1/4 apart voor de topping.
  • Voor de vulling gebruikte ik de blender! Hartstikke makkelijk. Doe 200 gr MonChou, 200 ml slagroom, 3/4 van de 2 mango's, 100 gr suiker, het sap van een halve citroen en de gelatine in de blender en mix tot een mooie gladde substantie. Je kan eventueel ook een staafmixer gebruiken.
  • Giet het mengsel over de bodem van de springvorm en laat vervolgens in de koelkast opstijven. Dit duurt een uur of 4. Je kan de taart dus makkelijk een dag van te voren maken.
  • Als de taart is opgesteven kan je de topping maken. Week weer 4 gelatineblaadjes in een bakje water en verwarm na 5 minuten met een paar el water in een pannetje.
  • Gebruik wederom de blender. Doe de overgebleven mango, 3 el suiker, de gelatine en wat ijsblokjes (of 50 ml ijskoud water) in de blender en mix het geheel glad. Giet dit over de taart en laat nog even afkoelen en opstijven in de koelkast. En voilà, je eigen gemaakte no-bake mango cheesecake!

No-bake Mango cheesecake Mango cheesecake recept

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Ans van Aalst 29 augustus 2018 - 10:05

Dag Smaakmenutie, er staat geen getal bij de afmeting van de springvorm, alleen een spatie. Wat moet die zijn?

Reply
SmaakMenutie 29 augustus 2018 - 10:11

Hoi Ans, bedankt voor je oplettendheid. Wij hebben een springvorm van 18cm gebruikt voor deze mango cheesecake. Succes!

Reply