Home Desserts en taarten Mango cheesecake (no-bake!)

Mango cheesecake (no-bake!)

door SmaakMenutie
Mango cheesecake

Tropische taart

Ja hoor, we hebben er weer een: een heerlijke no-bake cheesecake. Vandaag eentje met mango. De mango zorgt voor een frisse smaak en is heerlijk in combinatie met de Oreo-bodem. Het enige wat je nodig hebt is een blender. Inderdaad, zó simpel kan het zijn. Echt iedereen kan deze tropische taart maken, dus waar wacht je nog op?

Mango cheesecake

Mango cheesecake (no bake!)

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.1/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g roomkaas (MonChou)
100 g witte suiker
50 g roomboter
200 ml slagroom
9 gelatineblaadjes
2 mango's
1 pak Oreo koekjes
1/2 citroen (sap)

Zo maak je het

  • Verkruimel 1 pak Oreo-koekjes met behulp van de (staaf)mixer en doe het kruim in een kom.
  • Laat 50 g roomboter in een pannetje smelten (niet laten koken) en voeg toe aan het Oreo-kruim.
  • Bedenk de bodem van een kleine springvorm (18-20 cm) met het Oreo-mengsel. Plaats de springvorm in de koelkast.
  • Week in een kommetje 5 gelatineblaadjes in een klein laagje water circa 5 minuten. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm c.q. smelt vervolgens met 5 el water in een pannetje. Dit duurt maar een paar seconden. Laat even afkoelen.
  • Schil ondertussen 2 rijpe mango's en snijd in grove stukken. Doe anderhalve mango in de blender samen met 200 ml slagroom, 200 g roomkaas, 100 g witte suiker, het sap van een 1/2 citroen en de afgekoelde gelatine.
  • Mix het geheel op hoge stand tot je een mooie gladde vulling hebt. Schenk de vulling over de Oreo-bodem en zet nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak na 4 uur de topping. Week opnieuw 4 gelatineblaadjes in een klein laagje water. Knijp na 5 minuten uit en verwarm heel kort met 4 el water. Laat even afkoelen
  • Doe de overgebleven halve mango in de blender samen met 3 el witte suiker, de afgekoelde gelatine en 50 ml ijskoud water (of ijsblokjes).
  • Mix tot een glad geheel en schenk over de cheesecake. Plaats nog even 10-15 minuten terug in de koeling om verder op te stijven.
  • Decoreer de taart naar keuze met toefjes slagroom, stukjes Oreo en extra vruchten zoals mango of aardbei. 

Cheesecake ingrediëntenMango cheesecake receptCheesecake makenMango cheesecake no bakeMango cheesecake

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Ans van Aalst 29 augustus 2018 - 10:05

Dag Smaakmenutie, er staat geen getal bij de afmeting van de springvorm, alleen een spatie. Wat moet die zijn?

Reply
SmaakMenutie 29 augustus 2018 - 10:11

Hoi Ans, bedankt voor je oplettendheid. Wij hebben een springvorm van 18cm gebruikt voor deze mango cheesecake. Succes!

Reply
Cindy 10 april 2022 - 10:37

Hoi, gebruik je de oreo in zijn geheel, incl de creme?

Reply
SmaakMenutie 10 april 2022 - 12:09

Yes! 🙂

Reply
Stephanie 10 april 2022 - 10:58

Deze ga ik vanmiddag direct proberen! Een rol Oreokoekjes is dat 150gram? Klinkt heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 10 april 2022 - 12:10

Klopt! Geniet ervan 🙂

Reply
Linda 9 mei 2022 - 10:20

Ziet er weer erg lekker uit!
Bedoel je met witte suiker gewoon kristalsuiker of witte basterdsuiker?

Reply
SmaakMenutie 9 mei 2022 - 10:39

Thanks! Kristalsuiker 🙂

Reply
Isabelle 9 juli 2022 - 10:11

Mijn taart is vloeibaar ik denk omdat ik misschien de verkeerde mon chou heb gebruikt wat moet ik nu doen

Reply
SmaakMenutie 9 juli 2022 - 10:54

Heb je toevallig ‘zacht en luchtig’ gebruikt? Je zou kunnen proberen om ‘m wat langer in de koelkast te zetten, wellicht stijft ‘ie dan nog wat op

Reply