Kenmerkende smaak
Wie wel eens in Turkije is geweest kent ze ongetwijfeld: köfte. Deze kruidige burgertjes van lams- of rundergehakt hebben namelijk -mede door het gebruik van gemalen komijn- echt zo’n kenmerkende Turkse smaak. Köfte wordt veelal van lamsgehakt gemaakt, maar rundergehakt (of een combinatie van runder- en lamsgehakt) is een ook een prima keuze. En ze zijn minstens zo lekker. Dit Turkse vleesgerecht lijkt een beetje op Griekse kofta. Alleen heeft deze Griekse variant geprutteld in een kruidige tomatensaus. Serveer net als wij met wat witte rijst en geroosterde groenten als paprika en courgette. Maar Turks brood of frietjes kan natuurlijk ook. Wij maken er ook altijd cacik (Turkse tzatziki) bij maar een andere saus is ook prima!
2 reacties
Vandaag overheerlijk gegeten van de Turkse balletjes, cacik en Turks brood!
Ook deze keer hartelijk dank voor het recept!
Heerlijk recept! Wij hebben er zelf nog wat knoflook in gedaan 🙂