Pa amb tomàquet
De Spaanse klassieker ‘pan con tomate’ (pa amb tomàquet in het Catalaans) bestaat uit geroosterd brood met knoflook en rijpe tomaten. Als we in Barcelona zijn kunnen we er geen genoeg van krijgen! Maar gelukkig is het ook echt heel makkelijk om thuis zelf te maken; je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is dan misschien ook wel het meest simpele recept op onze website, echter doet dat niks af aan de smaak. Traditioneel gegeten als ontbijt, maar kan wat ons betreft de hele dag door genuttigd worden. Serveer het bijvoorbeeld als borrelhapje of onderdeel van je tapas(tafel). Overigens ook lekker bij Spaanse koude soepen als salmorejo of gazpacho.
3 reacties
Ik eet dit bijna elke dag. Is lekker en gezond. Ook met parma ham of belegen geitenkaas erop. Mmm spullen maar.. ik woon aan de Costa Blanca, vandaar. Succes
Wat leuk dit! We zijn vorige week met de jongens 6 dagen naar Barcelona geweest. Fantastische stad, relaxte sfeer, fijne mensen. We hebben in 6 dagen 70 kilometer gewandeld, ik gerold en elke dag heerlijk gegeten. Vaak tapas en dan kwam deze klassieker ook vaak op tafel, héérlijk!
En ja, ook bij het ontbijt in het hotel kon je zelf deze pan con tomate maken.
Een smakelijk en zonnig weekend mannen!
Dit is echt heerlijk! Wij snijden het stokbrood in drie stukken en dan door midden zodat er een hele plak serranoham op past zo lekker is het. Ik heb dit recept leren kennen toen we naar de Costa Blanca gingen verhuizen en het is een blijvertje hier in huis. Fijn weekend!