Home Brunch en lunch Wrap met tonijn

Wrap met tonijn

als lunch of voor onderweg!

door SmaakMenutie
Wrap met tonijn

Fris en gezond

Deze frisse en gezonde wrap met tonijn, tomaat en augurkjes is heerlijk als lunch en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Wij gebruiken (magere) kwark, maar je kan natuurlijk ook yoghurt gebruiken of alleen mayonaise. Voor extra pit voeg je wat extra mosterd toe. Up to you!

Wrap met tonijn

Wrap met tonijn

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 104 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 75 g rucola slamelange
  • 2 tortilla wraps
  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 2 el kwark
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • Paar mini augurken

Zo maak je het

  • Laat 1 blikje tonijnstukken uitlekken en doe in een (meng)kom.
  • Snipper 1 sjalot (of kleine rode ui), snijd 1 tomaat in blokjes en snijd een paar mini augurkjes fijn. Voeg alles toe aan de uitgelekte tonijn.
  • Voeg 2 el kwark, 1 flinke el mayonaise, 1 tl mosterd en een flinke snuf peper en zout toe. Meng door het geheel en proef of het naar wens is. Voeg desgewenst extra mayonaise toe.
  • Beleg 2 wraps met rucola slamelange (of een andere sla naar keuze). Voeg de aangemaakte tonijn toe en rol de wraps strak op. Wikkel ze in aluminiumfolie en plaats nog even 10-15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de wraps doormidden en serveer direct.

Tonijnwrap makenTonijnsaladeWrap met tonijnsaladeWrap met tonijnTonijnwrap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Peter 20 augustus 2022 - 07:39

en wat doe je met de saus (kwark-mayo-mosterd)?

Reply
SmaakMenutie 20 augustus 2022 - 08:51

Dat is de aangemaakte tonijn Peter in de 1 na laatste stap! 🙂

Reply
Louise 21 augustus 2022 - 13:00

het was heerlijk een dikke 10+
met iedere hap werd het smaakvoller, dit recept gaat in de herhaling!

Reply
magda 17 juni 2023 - 07:35

Nom nom

Reply
Danielle Dooms 24 december 2023 - 14:14

Kan ik de aangemaakte tonijn op voorhand maken?

Reply
SmaakMenutie 27 december 2023 - 11:03

Ja hoor 🙂

Reply
Diane 20 maart 2024 - 08:25

Lekker recept maar ipv mosterd gebruik ik een beetje sambal.

Reply