Supersnel en smaakvol
Op zoek naar een snelle, makkelijke én lekkere tonijnsalade?
Deze romige salade staat binnen tien minuten op tafel en is ideaal als lunchsalade op een stokbroodje, toast of als vulling in een avocado. Perfect voor als je weinig tijd hebt, maar toch iets vers en smakelijks op tafel wilt zetten.

Boordevol eiwitten
Bliktonijn is een echte uitkomst in je voorraadkast. Het is lang houdbaar, meteen klaar voor gebruik en zit boordevol eiwitten. Ideaal dus voor drukke dagen waarop je snel iets voedzaams in elkaar wilt flansen. Kies voor tonijnstukken in water of (olijf- of zonnebloem)olie, afhankelijk van je voorkeur. Laat het blikje goed uitlekken voordat je aan de slag gaat; zo krijg je een lekkere, smeuïge salade zonder dat het te nat wordt.

Een paar simpele ingrediënten
De basis van deze tonijnsalade is echt heel eenvoudig. Een uitgelekt blikje tonijn vormt natuurlijk de basis van het recept. Daarbij komt de frisse en tikkie scherpe fijngesnipperde rode ui en vervolgens de romigheid van twee flinke lepels mayonaise. Een klein lepeltje scherpe mosterd (of mierikswortel) zorgt voor net dat beetje pit. Een paar fijngehakte augurkjes geven een lekkere bite, en met wat verse bieslook erdoor is het helemaal af. Alles even mengen en je hebt een salade die heerlijk in balans is. Maar pas de hoeveelheden gerust aan naar je eigen voorkeur.
Serveer het zoals jij wil
Deze salade is heerlijk op een royaal belegde boterham of op een vers stokbroodje. Liever iets anders dan brood? Vul eens een halve avocado met de salade voor een koolhydraatarme lunch of als basis voor deze gezonde tonijnwrap. Ook lekker als vulling in een wrap of op een geroosterde volkorencracker.
Kortom: met één simpel blikje tonijn zet je in no-time een veelzijdige en verrassend lekkere maaltijd op tafel. Perfect voor thuis, onderweg of zelfs voor een picknick. Eenvoudig, snel én altijd goed!
22 reacties
1/2 gekookte grote aardappel erbij..✌?
Hoelang kan je dit bewaren in de koelkast?
Hoi Jess, maximaal 2-3 dagen!
Je maakt het echt lekker met een twee theelepels tomatenketchup en een goede scheut worcestersaus!
Klinkt ook lekker Dennis, thanks voor de tip!
Feitelijk hebben jullie het over uitlekgewicht 112 gr tonijn toch?
Yes! 🙂
Waarom staat er geen vissalade in het progam.
super lekker maar misschien kan je het beter met mayonise maken dat is de marrokaanse manier
Wij gebruiken ook Mayonaise Soraya 🙂
Ik doe er ook nog een gekookt eitje door!
Lekker, goed idee!
Ook voor 1e paasdag gemaakt, wij hadden zelf een garnalencocktail (familierecht) maar die lust onze zoon niet. Dus voor hem deze gemaakt. Makkelijk. En snel te maken, idd nog beetje Worcester sauce toegevoegd.
Wat lekker Evelyne! (garnalencocktail overigens ook 🙂 )
Wij hebben de tonijnsalade gemaakt…….werkelijk overheerlijk! Echt superlekker, jammie jammie
Leuk te horen Wim en Ineke! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Wim en Ineke, Zijn jullie Wim en Ineke, waarvan Ineke bij Centrum Staal in Rotterdam heeft gewerkt, voor Cees Bijl?? Doris, Angela en ik zoeken je…
Is heerlijk maar heb wel wat meer mayonaise gebruikt. Maakt het wat smeuïger
Lekker Helna, meer mayo wordt inderdaad smeuïger 😉
Kleine blokjes appel doe ik er vaak doorheen, erg lekker fris!
Echt heerlijk deze salade.
doe er zelf geen mosterd door maar wat ketchup en klein geraspt stukje appel.
Wederom weer een super lekkere salade.
Wel iets teveel mosterd gebruikt. Moet volgens mij een kleine theelepel zijn.